Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Fietsen in Drenthe

De provincie Drenthe, een paradijs voor fietsliefhebbers, is trots bekroond met een vijfsterrenwaardering en wordt beschouwd als een van de vooraanstaande fietsbestemmingen in Nederland. Met een uitgestrekt netwerkt van meer dan 1.700 kilometer aan fietspaden, biedt Drenthe eindeloze mogelijkheden om gedurende je hele vakantie te genieten van schitterende fietsroutes.

Hieronder staan een aantal mooie routes voor je uitgestippeld. Je kunt de routes ook bekijken in de app van Fietsnetwerk. Zo heb je de route altijd bij de hand!

Schaapjes tellen

Schaapjes tellen

Lengte 50.51 km |  Tijd 3 uur 20 min

 

Een fietsroute die je langs twee schaapskooien voert. Kun jij ze allemaal tellen? Ook kom je langs talloze Drentse schatten die je zeker niet mag overslaan.

City en nature

City en nature

Lengte 62.69 km | Tijd 4 uur 7 min

 

Tijdens deze route beleef je het allebei! Verken Hoogeveen, de brinkdorpjes en de prachtige omgeving.

Havelter Hunebedden

Havelter Hunebedden

Lengte 38.1 km | Tijd 3 uur 22 min

 

Ontdek de mysterieuze Havelter Hunebedden en het volksverhaal over de 'Spinwijfjes van Wapserveen' terwijl je door de prachtige natuur fietst!

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork

Lengte 90.37 km | Tijd 6 uur 0 min

 

Via het prachtige landschap van Drenthe voert deze route je naar Kamp Westerbork, een bezienswaardigheid die een blijvende indruk achterlaat.

Kunstzinnige dorpjes

Kunstzinnige dorpjes

Lengte 28.59 km | Tijd 1 uur 59 min

 

De knusse Drentse dorpjes zijn voor veel kunstenaars een inspirerende thuisbasis. Bezoek ook de verschillende kunstgalerijen.