Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Alle informatie over wandelen

Bij RCN Belledonne

De veelzijdige Franse Alpen vormen een prachtig decor voor de mooiste wandeltochten. De verschillende seizoenen geven de Alpen een eigen charme aan het landschap. In de zomer is de omgeving felgroen gekleurd door de mooie alpenweiden en kun je genieten van de helderblauwe meren. In de winter kun je genieten van de betoverende sfeer door het sneeuwtapijt en zijn er allerlei activiteiten mogelijk in de natuur.

RCN Belledonne ligt in een prachtige vallei tussen hoge bergen.  Er vertrekken vanuit de camping diverse wandelingen met verschillende hoogteverschillen en afstanden.Je kan kiezen voor een wandeltocht door de vallei of voor een uitdagende hike in de bergen. Tijdens een bergwandeling geniet je van de adembenemende uitzichten. 

Ook is het mogelijk om met een van onze professionele wandelgidsen op pad te gaan, Jean-Luc Pinel of Chris Balchin. Onder begeleiding van deze expert maak je een halve dag of een dagtocht. Met hun kennis leer je meer over de diverse roofvogels die je samen gaat spotten en de diversiteit aan bloemen en planten. Zij staan het gehele seizoen voor je klaar. Daarbij organiseren wij ook kinder marmotten safari. Dit is een leerzame safari ontwikkelt voor kinderen om meer te leren over de natuur en wilde dieren. 

Je kunt ook een dagwandeling doen met een overnachting in een berghut op de bergen. Dit vormt de ideale manier om de schoonheid van de natuur te beleven: de nacht doorbrengen in een klein gezelschap, hoog in de bergen, met alleen het geluid van de stilte, een ervaring die je niet wilt missen. Er zijn in Frankrijk heel wat berghutten, en veel daarvan liggen op indrukwekkende plekken. Bij de receptie kunnen we je hier alles over vertellen.

Adembenemend mooie routes!
Wandelen bij RCN Belledonne is zeker de moeite waard!
Welke route ga jij wandelen?
Enkele wandelroutes in de omgeving van RCN Belledonne
Wandeling Villard Reculas

Wandeling Villard Reculas

Een stevige bergwandeling door het bos de l'Ours

Lengte: 8 km / Tijdsduur: 2.5 uur / Hoogteverschil: 563 m