Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

De roots van RCN het Grote Bos

Landgoed Hydepark

Het terrein waar RCN het Grote Bos sinds het jaar 1952 is gevestigd was voorheen (vanaf 1836) bos- en jachtgebied van landgoed Hydepark. Het landgoed Hydepark, dateert mogelijk van 1815. In 1885 werd het aangekocht door jonkheer Henry van Loon en zijn echtgenote Louise Borski. Zij maakten er een uniek landgoed van, met een kasteelachtig landhuis. Op een deel van het landgoed werd eind 1800 landhuis La Foret gebouwd. Dat gedeelte is nu in bezit van Stichting Bartimeus. In 1924 werd huis 't Woud op het landgoed gebouwd. Veel van wat er eind 1800 was aangelegd en gebouwd, is verloren gegaan. Maar er zijn nog veel bestaande en unieke monumenten te bewonderen. Bijvoorbeeld de oranjerie en de portierswoningen. 

 

Ook is er nog een tunnelverbinding onder de Arnhemsebovenweg, tussen het Grote Bos en het parkgedeelte van het Hydepark. Deze tunnel is vormgeven als Zwitserse grot. Deze bevindt zich aan het einde van de Gaaienlaan, op het Grote Bos. Huis 't Woud is geheel bewaard gebleven en bevindt zich aan de Broekweg. In de historische tuin van Bartimeus is informatie te vinden over landhuis La Foret, de tuin is voor publiek geopend. In de bibliotheek van het Grote Bos vind je informatie ter inzage over het landgoed Hydepark.  

 

In overleg bestaat de mogelijkheid om een diapresentatie (groep vanaf 10 personen) bij te wonen. Ook zijn er mogelijkheden voor een wandeling met gids (groepjes van 4 tot 8 personen). Informatie is verkrijgbaar bij de receptie van het Grote Bos.   

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer. Tip: voor een kortere wachttijd raden wij je aan op werkdagen te bellen tussen 13:00 en 16:00 Veelgestelde vragen? Bekijk onze FAQ
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
RCN het Grote Bos
Hydeparklaan 24, 3941 ZK Doorn
Stuur een e-mail
Binnen 24 uur krijg je van ons een reactie. Stuur een e-mail