#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Coronainformatie bij verblijf op RCN Belledonne
RCN Belledonne

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN Belledonne

RCN Belledonne is vanaf 12 mei weer geopend. Vier jij je vakantie op ons park, dan houden wij de richtlijnen en adviezen aan van de Franse overheid en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, RCN Belledonne is een rustige familiecamping met voor alle gasten veel individuele ruimte en dat maakt het juist een ideale bestemming in deze periode. Daarnaast biedt de omgeving je ook prachtige natuur en diversiteit. Je kunt actief op pad met kinderen van alle leeftijden. 

 

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN Belledonne heeft getroffen voor een veilige vakantie

  • Alle gasten worden dringend verzocht gepaste afstand te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN. 
  • Verplicht (vanaf 11 jaar) in onder andere het openbaar vervoer en in alle overdekte publieke ruimtes. Soms ook op straat, op drukke plekken.
  • Het terras en de brasserie zijn geopend.
  • De speeltuinen zijn  geopend. Ook hier geldt de afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter).
  • Het zwembad is geopend.
  • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
  • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
  • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
  • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

 

Kamperen en huren

op RCN Belledonne

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 11 jaar in gesloten openbare gebouwen en wanneer de afstand van 2 meter niet gerespecteerd kan worden.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN Belledonne? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de Covid-regels anders zijn dan gebruikelijk, maar zeker niet minder leuk! Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal, tikkertje door schaduwtikkertje, maar speurtochten en knutselaciviteiten zullen gewoon doorgaan. Vooraf opgeven voor de activiteiten wordt wel gevraagd. Dit kan via de RCN-App. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg!

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel en geldt er een maximum capaciteit voor het aantal personen dat tegelijk in de speeltuin aanwezig mag zijn. Die capaciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter). Er zullen hierover bordjes hangen in de speeltuinen.

Wat is er te doen in de omgeving?
Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

In de omgeving is genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

 • Lac Laffrey (zwemmeer)
 • Point d'eau du Valbonnais (zwemmeer)
 • Lac Verney voor kano en waterfiets plezier
 • Cascade de Lanchatra om een pootje te baden en met zand en stenen te spelen 
Omgeving

Omgeving

De supermarkten en terrasjes in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social distancing in acht nemend, gewoon open.