Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Alle informatie over wandelen

Bij RCN Val de Cantobre

De Grandes Causses is een gebied van kalkplateaus dat door diepe rivierdalen wordt doorsneden. Het landschap is gewoonweg verbluffend. Maar het is ook rijk aan dieren in het wild. Er zijn veel roofvogels te zien, waaronder alle 4 soorten Europese gieren. Je kunt hier volop genieten van de rust en rijke flora en fauna. 

De omgeving Aveyron staat bekend om haar prachtige natuur en vele wandelpaden. Een korte wandeling of een lange wandeling, door de bergen of langs de rivier, er zijn talloze routes geschikt voor beginnende en ervaren wandelaars. Er starten drie wandelpaden vanuit onze camping. Deze staan aangeduid op de plattegrond. Bij de receptie zijn wandelkaarten te verkrijgen. Vraag aan het receptiepersoneel voor de mooiste wandelroutes.

 

Wandelingen met gids van 31 mei tot 17 juni

Boek in de periode tussen 31 mei tot 17 juni en neem deel aan unieke georganiseerde wandelingen. Speciaal voor de wandelliefhebbers bieden wij een wandelgids. De wandelingen worden georganiseerd door de Engelstalige expert Keith Buchanan. Ontdek onder leiding van Keith de prachtige natuur van de Aveyron. Hij laat je de mooiste natuurplekken in de omgeving zien, neemt je mee naar geweldige uitzichtpunten en hij kan je alles vertellen over de dieren en planten.  De wandelingen zijn gemiddeld 5 keer per week en geschikt voor het hele gezin.

Wie is wandelgids Keith? 

Keith Buchanan heeft meer dan 30 jaar ervaring in het werken aan biodiversiteit en landschapsvraagstukken in het Verenigd Koninkrijk en internationaal. Tot augustus 2008 was Keith bezig met het ontwerpen en leiden van een groot project voor Natural England om inzicht te krijgen in de gevolgen van klimaatverandering voor wilde dieren en landschappen. Daarvoor was hij programmadirecteur bij het Countryside Agency, en verantwoordelijk voor het werk van dat agentschap met betrekking tot nationale parken, gebieden van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid, klimaatverandering en landbeheer. Sinds 2008 is hij freelance werkzaam en heeft hij wildlife watching groepen geleid naar vele delen van Europa. Ook heeft hij gewerkt aan biologische expedities in Indonesië, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika, Madagaskar en Zuid-Afrika. Hij heeft enorme kennis over de natuur!

Adembenemend mooie routes!
Wandelen bij RCN Val de Cantobre is zeker de moeite waard!