Het ideale vakantiepark in Friesland

Bekijk alle mogelijkheden

Bungalows & vakantiehuisjes in Friesland

Vakantiehuisjes aan het water of midden in een bosrijke omgeving. Friesland heeft voor ieder wat wils. Een ideaal verblijf voor watersportliefhebbers die graag naar Friesland gaan of voor natuurliefhebbers die al fietsend of wandelend de prachtige Friese natuur willen ontdekken. Ontdek de leuke provincie tijdens je verblijf op een vakantiepark in Friesland.

Luxe villa's in Friesland

Liever iets luxer verblijven op een vakantiepark in Friesland? RCN de Potten is een vakantiepark met luxe villa's, sommige zelfs met sauna, whirlpool of eigen aanlegsteiger voor de boot. 

Glamping: Trendy Friesland

Een niet meer weg te denken trend in vakantieland: glamping, of glamorous camping, de boshutten  en de kampeerchalets. Verblijven in een compleet ingerichte tent, met het gemak en comfort van een bijzondere accommodatie. 

Kamperen in Friesland

Zomers is Friesland erg populair onder kampeerders. Vanuit je tent, caravan of camper genieten van water en al het andere moois dat Friesland te bieden heeft. Optimaal genieten van de natuur, rust en ruimte. Friesland is erg veelzijdig en voor ieder is er wel een plekje naar wens. Zonnige kampeerplaatsen midden in de natuur, kampeerplaatsen direct aan het water of schaduwrijke kampeerplaatsen in het bos van Appelscha. 

Ga je vakantie vieren op een vakantiepark in Friesland?

Vind hier de top-10 tips voor de allerleukste Friese activiteiten.

1. Boot of sloep huren

Tijdens je vakantie op een vakantiepark in Friesland ontkom je er bijna niet aan. Deze provincie staat immers bekend om de vele watersportmogelijkheden. Huur eens een sloep, motorboot of zeilboot en ervaar het ultieme watersportgevoel tijdens jouw vakantie in het noorden van het land!

2. Zeilen

Boek tijdens je vakantie op RCN de Potten een zeilcursus in een Optimist of Laser Pico. De zeillessen zijn leuk voor jong en oud en er zijn tal van mogelijkheden in Friesland. Van cursussen van een halve dag tot een meerdaagse cursus.

3. Nationaal Park het Drents Friese Wold

Dit Natura2000 gebied in Friesland is één van de mooiste natuurparken van Europa. De afwisseling tussen bos, stuifzand, heide en beekdalgraslanden zorgt voor een uniek stuk natuur in Friesland en Nederland.

4. IR D.F. Woudagemaal

Ontdek hoe Friesland omgaan met water. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Het is eigendom van Wetterskip Fryslân en maakt nog altijd deel uit van het waterbeheerssysteem.  Sinds 1998 staat het gemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

 

5. Aquazoo Friesland

De waterrijke dierenwereld van Aqua Zoo Friesland; wat een belevenis! Voor de kinderen is er ook van alles te beleven in het park! Kom ravotten in de speeltuin, dieren knuffelen in de kinderboerderij en een spannende Zoo Quest maken langs de bewoners van het park.

 

6. Klimavontuur in Friesland

Diverse klimroutes, abseilpunten, tokkelbanen, hoogteparcoursen en trainingsfaciliteiten. Een heus klimavontuur beleef je bij de Jongens van Outdoor in Friesland. Genoeg uitdaging om een hele dag bezig te zijn. Dit klimavontuur is te vinden op Vakantiepark de Roggeberg in Appelscha, Friesland.

 

7. Keatsmuseum

Een interactieve belevenis op een ‘kaatsworp van het Sjûkelân’. Kaatsen is één van de oudste balsporten, maar springlevend in Friesland. Met vele duizenden beoefenaars, leden en supporters.  Nu wordt het gezien als een Friese sport.

 

8. Fochteloërveen 

In dit unieke natuurgebied in Friesland van 2500 hectare is sinds begin deze eeuw de kraanvogel neergestreken. Het gebied heeft tal van fiets- en wandelroutes en daarnaast een unieke uitkijktoren waar je op een hoogte van 18 meter een mooi uitzicht over Friesland hebt.

 

9. De koloniën van Weldadigheid Veenhuizen en Frederiksoord, Unesco Werelderfgoed

In dit museum ontdek je de 11 steden van Friesland, de manier waarop Friesland met het water om zich heen omgaat en de geschiedenis van Friesland. Verder heeft museum ook een Fries Verzetsmuseum.

 

10. Bosbergtoren

Vanaf een uitkijktoren van maar liefst 33 meter hoog het Drents-Friese Wold én de steden Leeuwarden, Groningen en Coevorden bekijken?.  Dat kan in Appelscha. Deze uitkijktoren is geïnspireerd op een reusachtige dennenstam en is een ontwerp van architect Frans Beune uit Assen.

Actief op vakantie in Friesland

Friesland voor actievelingen

 

In een lijstje met topactiviteiten die gedaan worden in Friesland kan de watersport natuurlijk niet ontbreken. Maar Friesland heeft veel meer dan alleen water(sport). Wij hebben de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Watersport tijdens je vakantie in Friesland

Zeilen, surfen, een boot(je) huren, waterskiën, wakeboarden... het is allemaal mogelijk tijdens je vakantie op een vakantiepark in Friesland. Deze provincie staat immers bekend om de fantastisch watersportmogelijkheden. Of je nu op vakantie bent nij RCN de Potten of RCN de Roggeberg verblijft, op deze vakantieparken kunnen ze je ruimschoots informeren over de beste mogelijkheden in de omgeving.

Fietsen is een perfecte manier om het andere Friesland te ontdekken

Bij Friesland zul je misschien niet zo heel snel aan fietsen denken, maar Friesland is een perfecte vakantieplek om met de fiets de omgeving te ontdekken. Fiets langs de Friese wateren, langs Friese dorpjes en steden of door de prachtige natuur van bijvoorbeeld het nationaal park het Drents-Friese Wold. Fietsroutes zijn op RCN de Roggeberg wel te vinden, dus laat je verrassen door al het moois dat het andere Friesland op de fiets te bieden heeft.

Mountainbiken en routes in het Drents-Friese Wold

Ben je op vakantie nij RCN de Roggeberg de zuid-oosthoek van Friesland, dan bof je als mountainbiker, want Appelscha staat in de Top 3 van de mooiste mountainbikeroutes van Nederland. Rondom Appelscha bevinden zich bijvoorbeeld drie officiële, afwisselende en uitdagende, mountainbikeroutes. Appelscha ligt direct aan nationaal park het Drent-Friese Wold en ligt in een zeer bosrijke en groene omgeving. 

Wandelen langs het water of door het bos in Friesland

Wandelend langs de wateren en meren in Friesland doet je direct in de vakantiestemming komen. Genieten van het water, de rust en tegelijkertijd de bedrijvigheid op het water. Wandel je liever in een bosrijke omgeving? Dan kun je beter voor RCN de Roggeberg in het andere Friesland kiezen. Friesland heeft namelijk meer te bieden dan je denkt. Nationaal park het Drents-Friese wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Een must see voor wandelaars dus!

  • RCN wordt aanbevolen met een 8.5
  • Onze volledige winstuitkering gaat naar goede doelen
  • Onvergetelijk voor jong en oud