Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Beleef Friesland

Leuke evenementen in de omgeving

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Potten vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Friesland in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Potten
donderdag 28 november
10:00
17:00
Wij Vikingen | Fries Museum

Vikingen waren de piraten van de Noordzee. Plunderend en rovend maakten ze de Europese kusten onveilig. Ook Frisia, het Nederlandse kustgebied werd geteisterd door Vikingen... Wij Vikingen neemt je mee naar de eeuwen van de vele Vinkingeninvallen in Frisia. Je ontdekt hoe families werden verscheurd door ontvoeringen, huizen werden platgebrand en dorpen verwoest. Maar je maakt ook kennis met een andere kant van de Vikingen. De tentoonstelling is een spannende ontdekkingsreis voor de hele familie en extra leuk voor kinderen. Zij gaan als een echte Viking (met helm en zwaard) op zoek naar hun ontvoerde broertje.  
Je vindt het Fries Museum op het Wilhelminaplein 92 in Leeuwarden.  De tentoonstelling is t/m 15 maart 2020 te zien.

vrijdag 20 december
10:00
17:00
Schaatshal Thialf Heerenveen

Bind je schaatsen onder en waan je een heuse wereldkampioen langebaanschaatsen! Op het topsportijs van Thialf Heerenveen draai je de snelste rondjes.. Heb je zelf geen schaatsen meegenomen? Geen zorgen! Bij Thialf kun je schaatsen huren. Check voor vertrek wel even de site i.v.m. mogelijke wedstrijden. 

zondag 22 december
Dassenpad bos Elfbergen

Wil je emer weten over de das? Volg het Dassenpad in bos Elfbergen. Het is een avontuurlijke tocht over smalle paadjes en door een droge sloot. Langs het pad staan dassenbordjes. Bij elke das hoort een opdracht, die je vindt in het opdrachtenboekje. Leuk voor kleuters en kinderen die net zelf kunnen lezen. 

zaterdag 22 februari
14:00
16:00
Carnavalsoptocht Sneek

Alaaf! Alweer de 44e editie van de Carnavalsoptocht in Sneek. De start van de optocht is om 14.00 uur in de Van Giffenstraat, gaat door het Centrum naar de Bolswarderweg. 
Ga in het centrum staan (Oosterijk, Schaapmarktplein, Grootzand, Markstraat.... en de optocht is niet te missen!

zondag 23 februari
12:00
14:00
Carnavalsviering 2020

Vandaag organiseert Carnavalsvereniging De oeletoeters in samenwerking met het Parochiebestuur Sint Martinus in Sneek een carnavalsviering. De Oeletoeters zijn uiteraard ook van de parij. Carnavalse kleding? Het hoeft niet.... maar zou wel leuk zijn. Een gek hoedje, of een vrolijke sjaal, alles mag. Ook de kinderen zijn welkom in een feestelijke carnavalse uitdossing. De carnavalsviering is voor jong en oud.  (St. Martinuskerk in Sneek)

zondag 1 maart
12:00
17:00
Koopzondag Sneek

Het is vandaag Koopzondag in Sneek. 

zondag 5 april
12:00
17:00
Mooi Sneek| Voorjaarseditie

Laat je op deze koopzondag in het centrum van Sneek inspireren op het gebied van mode-, beauty-, food en lifestyle.. Op het Schaapmarktplein zal om 14.00 uur en 15.30 uur een grote modeshow gehouden worden, waar vele winkels in Sneek hun nieuwe voorjaarscolletie laten zien. Uiteraard kun je hierna de geshowde items bij de desbetreffende winkels shoppen.  De kades van het Grootzand, de Wijde Burgestraat en Oosterdijk vormen op deze zondag het decor voor een gezellige markt. Aan de kinderen is gedacht; zij kunnen zich laten schminken in vrolijke voorjaarskleuren. Deelnemende winkels zijn te herkennen aan een roze beachflag en loper voor hun winkel. Shoppen maar!

maandag 27 april
08:00
20:00
Koningsdag Sneek

Het is koningsdag! Vandaag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het gehele Sneker centrum. De dag begint al vroeg met een aubade bij het Stadhuis, begeleiding van de Putkapel. Een start van een bruisende dag. Op de receptie vind je het gehele programma van vandaag. 

maandag 1 juni
05:00
23:45
Fiets Elfstedentocht

Vandaag is het weer zover. Duizenden fanatiekelingen springen in Bolsward op de Fiets om hier na een dikke 200 kilometer ook weer te eindigen. De Elfstedentocht wordt gefietst! Een ware prestatie. Moedig de deelnemers langs de route aan. Vraag bij de receptie naar de beste plekjes. 

zaterdag 6 juni
11:30
18:30
Cultureel Festival Út Sneek

Ut Sneek is het jaarlijke straatfestival van Sneek. opv erschillende plekken in de binnenstad spelen 65 lokale acts. Tijdens Út Sneek presenteren vrijwel alle culturele gezelschappen van Sneek zich. Een Cultureel festival met een hoofdletter C.

zondag 21 juni
12:00
18:00
Lekker Sneek Zomereditie

Bezoekers kunnen weer culinair gaan genieten op de zomereditie van Lekker Sneek. De marktstraat en de Wijde Noorderhorne worden omgetoverd tot kleine pop-up restaurants. Geniet van straattheater en muziek. Voor de kinderen is er een springkussen. 

zaterdag 18 juli
SKS Skûtsjesilen

Het SKS kampioenschap 2020 zal worden gehouden van zaterdag 18 juli t/m vrijdag 31 juli. 
De laatste wedstrijd vindt op vrijdag 31 juli plaats op het Sneekermeer. Slechts 400 meter van ons park. 

vrijdag 31 juli
Sneekweek 2020

De 85e Sneekweek start op vrijdagavond 31 juli 2020. De eerste wedstrijden zijn op zaterdag 1 augustus. 

woensdag 5 augustus
10:00
17:00
Hardzeildagbraderie Sneek

Bezoek op de woensdag van de Sneekweek deze toeristische markt door het hele centrum van Sneek.
Pak de bus vanaf ons park, want parkeren wordt vandaag in Sneek heel lastig. 

zondag 9 augustus
13:00
14:00
Rock kerkdienst

De gezamelijke kerken van Sneek nodigen je uit voor de openbare Rock Kerkdienst op het drijvend podium in de Looxmagracht. 
Ook dit jaar zal er weer vooraf aan het Slotconcert een openbare Rock Kerkdienst georganiseerd worden. 

zondag 9 augustus
16:30
18:30
Sneekweek Slotconcert 2020

Het Sneekweek Slotconcert sluit het Culturele Sneekweek Slotweeekend muzikaal af in de Looxmagracht. Het muzikale programma is voor het publiek langs de kades gratis toegankelijk.  Voor de sloepen wordt een kleine bijdrage van €20.- gevraagd per sloep.  VIP plaatsen kosten €150.- en kunnen worden aangevraagd via info@sneekpromotion.nl.
Het concert bezoeken is een echte aanrader. Ontzettend sfeervol.  Een prinsengrachtconcert in het klein..

zaterdag 19 september
13:00
18:00
Shantyfestival Sneek

Vandaag kun je van 13.00 tot 18.00 uur genieten van het Shantyfestival in Sneek. Diverse shantykoren brengen hun repertoire van zeemansliederen ten gehore verdeeld door het centrum van Sneek (Marktstraat, Leeuwarderweg (bij cafe 't Ouw Vat), het Schaapmarktplein en het Grootzand. 

zaterdag 3 oktober
12:15
17:30
Sneeker Dweildag

Vandaag strijden zo'n 30 dweilkappellen uit heel nederland om de eer in de leutklasse en de wedstrijdklasse. Voor een ieder die van gezelligheid houdt: aanrader! Om 12.15 uur worden de deelnemende kappellen verwelkomd in de Marktstraat waarna ze dan gezamenlijk de 'triomfmars' inzetten. Sinds jaar en dag de herkenningsmelodie van de Blauhúster Dakkapel.  Om 17.00 uur is de prijsuitreiking en zullen de meer dan 500 muzikanten een gezamelijk optreden verzorgen. 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Potten
De Potten 2-38, 8626 GG Offingawier
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail