Op stap in de omgeving Evenementen in Gelderland en de Veluwe

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Jagerstee leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Gelderland in de omgeving van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Jagerstee
zaterdag 3 februari
Wildspeurtocht - iedere donderdag en zaterdag

Onder leiding van Jan Niebeek wordt er elke donderdag en zaterdag een Wildspeurtocht georganiseerd. De wandeling gaat door het Kroondomein en de kans op het waarnemen van wild is groot. De tocht duurt ca. 2,5 uur. Er wordt gezocht naar edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Wil jij het Veluwse wild ook tegenkomen? Reseveer dan via VVV Epe.

Als gast van RCN de Jagerstee (aantonen bij aanvang van de Wildspeurtocht) krijg je korting op deze Wildspeurtocht en betaal je slechts € 5,50 p.p.

Startlocatie: De eerste parkeerplaats aan de Oranjeweg/Vierhouterweg, 8166 JC in Emst.
Honden mogen niet mee tijdens de Wildspeurtocht.

Klik hier voor meer informatie
zondag 4 februari
Stadswandeling Apeldoorn - iedere zondag

Je maakt kennis met de geschiedenis en de architectuur van Apeldoorn. Aan de hand van de gebouwen wordt je meegenomen naar de 19e eeuw, een belangrijke ontwikkelingsperiode van Apeldoorn.

De gids vertelt veel wetenswaardigheden over de bewoning, het bestuur en het dagelijkse leven in Apeldoorn in die tijd. Natuurlijk wordt de relatie met het Huis van Oranje niet vergeten.

Vooraf aanmelden is niet nodig voor een klein gezelschap. Kom je met een groep van 8 personen of meer, geef dit dan s.v.p. vooraf aan telefonisch 06 39 38 05 17 of via een e-mail aan info@apeldoornsgidsencollectief.nl  Dan wordt er gezorgd voor een extra gids.

Beginpunt: het borstbeeld van koning Willem I op het Raadhuisplein.
De wandeling begint om 14.00 uur
Duur van de wandeling : 1.5  uur
Kosten: € 4,00 per persoon. Kinderen van 4 t/m 12 jaar € 2,00.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 april
Wild Kijken - De Dellen - Elke zaterdag t/m november en in de zomervakantie ook op woensdag

Samen met de boswachter herten en zwijnen observeren.

De Dellen is een prachtig natuurgebied, bekend om de afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen. Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen over deze dieren en laat hij o.a. geweistangen zien. Daarna wordt een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied gemaakt. Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. U verblijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.

Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het zien van wild groot. 100% wildgarantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.   
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.

Klik hier om te reserveren
vrijdag 13 april
Zandsculpturenfestijn - 13-4 t/m 27-10

Zandsculpturen op de Veluwe
In 2018 vindt het zandsculpturen festijn plaats van 13 april t/m 27 oktober. Het thema is “Hollandse Meesters”. Schilderijen en het leven van de bekende Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw komen tot leven in Garderen. Weer een beleving voor jong en oud! Het festijn is elke week geopend van maandag t/m zaterdag.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 9 juni
Doesburgse Hanzefeesten

Middeleeuws feest in het historisch centrum. Honderden figuranten in middeleeuwse kledij schuifelen door de straten. Er is een markt, straattheater en muziek.

Tijdens de Doesburgse Hanzefeesten waan je je terug in de Hanzetijd! Zo zie je honderden mensen in middeleeuwse kledij, vechtende ridders, oude ambachten, muziek en straattoneel.

Het dagelijks leven uit de middeleeuwen wordt zichtbaar. Op de “Culi-markt” zijn diverse gerechten en ingrediënten te vinden. Het hoogtepunt is de modeshow waar veel middeleeuwse kostuums voorbij komen. De dag wordt afgesloten met een grote parade van alle figuranten

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 29 juni
Foodfestival Lepeltje Lepeltje - 26-6 t/m 2-7

Dit rondreizende culturele foodfestival vindt van vrijdag 29 juni tot en met maandag 2 juli plaats in Zwolle. Er zijn verschillende foodtrucks aanwezig die vers en ambachtelijk eten serveren. Geniet van live muziek en struin de markt over opzoek naar creatieve en ambachtelijke producten. De toegang is gratis!

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 6 juli
Lumido Lichtjesfestival - 6-7 t/m 8-9

Jaarlijks tussen juli en september ontstaat er rondom het invallen van de schemering en liefdevol sprookje rondom de bosvijver in natuurpark Berg & Bos in Apeldoorn. Dit water en klankspel welke romantiek tot leven brengt heet Lumido. Kom totaal tot rust rondom de bosvijver van natuurprak Berg en Bos en geniet van de Shows welke op gezette tijden voorbij komen. Geniet, verbaas en wees betoverd door een avond Lumido.

 

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 24 augustus
Braderie Epe

Gezellige braderie met diverse activiteiten. Er is een kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt vanaf 15.00 uur. Vanaf 20.00 uur is er pleinfeest met diverse muziekoptredens op het plein bij de grote kerk. 

zaterdag 25 augustus
Elfheuvelentocht

Fietsend van de Veluwe genieten; dieppaarse heidevelden bewonderen die juist in augustus volop in bloei staan en tegelijkertijd je eigen conditie testen. Dat is de Elfheuvelen Rijwiel-Toertocht, die op zaterdag 25 augustus 2017 voor de 44e keer wordt gehouden. RCN De Jagerstee is het start- en eindpunt van de toertocht. 
Er zijn ook dit jaar weer vier afstanden te rijden, namelijk 45, 75, 100 en 150 km.

WEEKENDARRANGEMENT VOOR DEELNEMERS 
Deelnemers aan de Elfheuvelentocht hebben de mogelijkheid om tegen een speciaal weekendtarief te kamperen op de Jagerstee. Het arrangement loopt van vrijdagmiddag 24 augustus tot en met maandagmorgen 27 augustus. Reserveer met de code 11H2018 en betaal slechts € 47,50 voor een heel weekend (o.b.v. 2 personen incl. toeristenbelasting en excl. reserveringskosten). Gezien de grote belangstelling voor dit arrangement is het raadzaam van te reserveren.

Klik hier voor meer informatie
dinsdag 28 augustus
ATB Natuurtocht Onder Leiding Van Gids

De Veluwe met zijn bossen en heidevelden is een uitdaging voor velen om te verkennen per ATB. U gaat met Jan Niebeek een schitterende 3 uur durende ATB tocht maken. De snelheid en afstand wordt vooraf besproken. Het gaat er om dat het een mooie ontspannen toertocht wordt voor een ieder die een keer met een ATB de bossen in wil. Vertrek vanaf camping de Wildhoeve in Emst. Leeftijd vanaf 12 jaar. 
Huur mountainbike mogelijk zolang de voorraad strekt.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 31 augustus
Muzikale Koopavond

Live muziek door het hele centrum van Epe

zaterdag 15 september
Hertenbronstexcursie, de Dellen - 15-9 t/m 13-10

amen met de boswachter luisteren naar burlende herten.

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. Er wordt gewandeld naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgt u het bronstspektakel ook te zien. 

 

Tijd: start om 18.00 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
Deelname: € 12,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 7,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. De excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee.
Opmerking: doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. 100% garantie kunnen we echter niet geven; of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.    
Startlocatie: Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde.
Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk vanaf 30 augustus 

 

Zaterdag 15 september 2018
Dinsdag 18 september 2018
Woensdag 19 september 2018
Vrijdag 21 september 2018
Zaterdag 22 september 2018
Dinsdag 25 september 2018
Vrijdag 28 september 2018
Zaterdag 29 september 2018
Dinsdag 2 oktober 2018
Woensdag 3 oktober 2018
Vrijdag 5 oktober 2018
Zaterdag 6 oktober 2018
Zaterdag 13 oktober 2018

Klik hier om te reserveren
zaterdag 15 september
Kapellenfestival

Optredens van diverse kapellen, met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten. Van 14:00 tot 16:00 uur

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 15 september
Hertenbronstexcursie - 15/9 t/m 6/10

In september en oktober is het bronsttijd voor de edelherten. De mannetjes (herten) verzamelen dan een aantal vrouwtjes (hindes) om zich heen. Dit bronstroedel wordt verdedigd, onder andere door te burlen. Dat is een schitterend oergeluid. Wilt u het burlen ook horen? Ga dan mee met de boswachter. De wandeling gaat naar de wildobservatiepost in het rustgebied van De Dellen om daar naar het burlen te luisteren. En met een beetje geluk krijgen we het bronstspektakel ook te zien. Doordat de wildobservatiepost in het rustgebied staat, is de kans op het horen en zien van de herten groot. Of de dieren zich goed laten horen en zien is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de weersomstandigheden. Het blijft de natuur. Trek donkere (en warme) kleding aan en neem een verrekijker mee.     

 

Reserveren is noodzakelijk. Dit is mogelijk vanaf 30 augustus via www.glk.nl/evenementen (er kunnen maximaal 20 deelnemers mee)

 

De hertenbronstexcursie wordt gegeven van 18:00 tot 20:30 uur de volgende data:

15, 18, 19, 21, 22, 25, 28 en 29 september en op 2, 3, 5 en 6 oktober. 

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Wilddagen Vierhouten

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vinden de Wilddagen in Vierhouten plaats. Elk jaar komen duizenden bezoekers af op dit culinaire evenement. De Wilddagen markeren het begin van het wildseizoen. Het proberen van verschillende kleine wildgerechten staat centraal. Ook zijn er verschillende kramen aanwezig en worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Herfstkleurenwandeltocht
Tijdens deze tocht op 6 en 7 oktober met afstanden van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer kunt u genieten van de prachtige herfstkleuren in de bossen van Epe. Alle routes zijn duidelijk gemarkeerd. Op de startlocatie zijn diverse activiteiten. Op een prachtige locatie, gelegen aan de bosrand van Epe/Wissel, vrij van het verkeer ligt de Kampeerboerderij "De Berghoeve", welke beide dagen weer als start- & finish locatie zal fungeren voor de Veluwe Herfstkleurentocht. De uitgezette routes gaan afhankelijk van de te lopen afstand door prachtige bossen, heidevelden, natuurgebieden, gelegen op de landgoederen Welna, Tongeren en “Het Geldersch Landschap”. De omgeving rond de startplaats is zo mooi dat er ook nu gekozen is om alle rustplaatsen bij de start- & finishlocatie te houden. Er worden een drietal lussen uitgezet van 10 km en twee lussen van 5 km, waarmee alle afstanden van 5-10-15-20 en 30 km mee samengesteld kunnen worden.

De start is beide dagen vanaf 9.00 uur tot uiterlijk 10.00 uur voor de 30 km, 20 km tot 12.00 uur,15 km tot 13.00 uur, 10 km tot 14.00 uur en de 5 km tot 14.30 uur. 

De startplaats is bij kampeerboerderij “De Berghoeve”, Veenweg 9 te Epe/Wissel. 

Aan de wandeltocht kan deelgenomen worden door iedereen vanaf 4 jaar. U mag zelf uw afstand kiezen, maar voor de 10 km geldt een minimum leeftijd van 8 jaar, de 15 km 10 jaar, de 20 en 30 km 12 jaar. 

U, hoeft geen lid te zijn van een wandelsportvereniging of bond. Honden zijn van harte welkom, mist ze aangelijnd zijn. Voor deze viervoeters (onder voorbehoud) zal er weer een traktatie zijn, aangeboden door Dier All-in uit Epe. Ook Nordic Walking wandelaars zijn van harte welkom. Van deze uitnodiging wordt door Nordic Walkers ruimschoots gebruik gemaakt.
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 6 oktober
Smakelijk Epe
De deelnemende ondernemers maken elk jaar weer een culinair feest van Smakelijk Epe. Er zijn (kook) demonstraties, veel producten worden ter plaatse bereid. U kunt diverse bijzondere voor-, hoofd- en nagerechten uittesten.  
Klik hier voor meer informatie
donderdag 25 oktober
Oener Koefeest
Gezellige dag met veel activiteiten. Er is o.a. een warenmarkt, rommelmarkt, kinderboerderij, autocross en trekkertrek van oldtimers. Verder zijn er diverse kinderactiviteiten en een koeiententoonstelling.  
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 17 november
Avondintocht Sinterklaas - Kasteel Cannenburch
Net als de afgelopen jaren komt Sinterklaas ook dit jaar weer aan in Vaassen middels een sfeervolle intocht. De route gaat vanaf Heiwegen Mode door de Dorpsstraat. De Sint zal op zijn schimmel Amergio, begeleidt door zijn pieten en de fanfare, richting kasteel Cannenburch rijden. Daarna zal de Sint te voet verder gaan richting het podium, waar Sinterklaas van harte welkom wordt geheten door de burgemeester en Ondernemersvereniging Vaassen. Voordat de Sint op het podium arriveert is er een leuk muziekprogramma met zingende, swingende pieten. Ook banketpiet is er weer bij.  
Klik hier voor meer informatie
zaterdag 24 november
Sinterklaasintocht

Sinterklaas intocht in het centrum van Epe

vrijdag 14 december
Kerstmarkt Kasteel de Cannenburch - 14-12 t/m 16-12

In 2017 wordt de 31e editie gehouden van de Kerstmarkt in Vaassen. Jaarlijks komen bijna 20.000 bezoekers naar de sfeervolle markt bij de Cannenburch.. In de donkere dagen voor Kerst kan je ook dit jaar weer genieten van de sprookjesachtige Kerstmarkt op het voorplein van Kasteel Cannenburch. Wandel langs de ruim honderd kramen waar mooie, lekkere en ambachtelijke producten te vinden zijn die je alvast in kerststemming brengen. 

Dwaal tijdens de Kerstmarkt rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel en geniet van verschillende optredens. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en lekker opwarmen kan met een hapje en drankje in de kelders van het kasteel. Een uitgebreid muziekprogramma maakt de sfeer in het kasteel compleet.

Entree Kerstmarkt: € 2,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Combi entree Kerstmarkt en Kasteel Cannenburch: € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Jagerstee
Officiersweg 86,8162 NREpe
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies
Net als elke andere website maakt ook deze website gebruik van cookies. We willen ook cookies plaatsen waarmee we je gepersonaliseerde advertenties kunnen laten zien met interessante informatie en voordelige aanbiedingen waarop je écht zit te wachten. Die aanbiedingen baseren we op wat je op de website bekijkt of op jouw persoonlijke interesses. Dus dingen die je écht leuk vindt. Vind je dat ok? Meer informatie