Op stap in de omgeving Evenementen in Gelderland en de Veluwe

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Jagerstee leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Gelderland in de omgeving van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Jagerstee
dinsdag 12 september
’t Veluws Zandsculpturenfestijn

’t Veluws Zandsculpturenfestijn seizoen 2017, zal geopend zijn tot en met 28 oktober. Van maandag tot en met zaterdag. Het thema is “Erop uit in eigen land”. Wat is er nog leuker dan Nederland in één dag te ontdekken? Al die mooie gebouwen, streken en bekende attracties die Nederland rijk is, worden uitgebeeld in zand. Een beleving voor jong en oud.

Klik hier voor meer informatie
donderdag 14 september
18:30
21:00
Wildspeurtocht, zie de Veluwe leeft

Onder leiding van Jan Niebeek wordt er elke donderdag en zaterdag een Wildspeurtocht georganiseerd. De wandeling gaat door het Kroondomein en de kans op het waarnemen van wild is groot. De tocht duurt ca. 2,5 uur. Er wordt gezocht naar edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. Wil jij het Veluwse wild ook tegenkomen? Reseveer dan via VVV Epe.

Als gast van RCN de Jagerstee krijg je korting op deze Wildspeurtocht en betaal je slechts € 5,50 p.p. De kortingsbon is verkrijgbaar via de receptie.

Startlocatie: De eerste parkeerplaats aan de Oranjeweg/Vierhouterweg, 8166 JC in Emst.
Honden mogen niet mee tijdens de Wildspeurtocht.

Klik hier voor meer informatie
vrijdag 6 oktober
18:00
21:00
Winewalk

Tussen 18:00 uur en 21:00 uur worden de winkels in het kasteeldorp Vaassen omgetoverd tot gezellige wijnkelders. Je kan voor € 5,00 een wijnkaart kopen bij de deelnemende winkeliers. Deze wijnkaart geeft je het recht om op vrijdag 6 oktober bij de deelnemende winkels een lekker wijntje te proeven. Een twintigtal kunstenaars van KUVA en Arti4 geven de winewalk een Montmatre sfeer. Dit alles onder begeleiding van live-muziek.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 7 oktober
12:00
17:00
Smakelijk Epe

De deelnemende ondernemers maken elk jaar weer een culinair feest van Smakelijk Epe. Er zijn (kook) demonstraties, veel producten worden ter plaatse bereid. U kunt diverse bijzondere voor-, hoofd- en nagerechten uittesten. 

Klik hier voor meer informatie
donderdag 12 oktober
08:00
17:00
Vaassense Jaarmarkt

Traditionele Jaarmarkt van 08:00 tot 17:00 uur. De molen is deze dag geopend voor bezichtiging.

donderdag 19 oktober
08:00
16:00
Oener Koefeest

Gezellige dag. Er is o.a. een warenmarkt, rommelmarkt, kinderboerderij, autocross en trekkertrek van oldtimers. Verder zijn er diverse kinderactiviteiten en een koeiententoonstelling.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 21 oktober
09:00
00:00
Emster veldtoertocht

Jaarlijkse veldtoertocht georganiseerd door wielerclub Houdt de Ketting Strak. De fietsers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 60 kilometer.

De 30-kilometerroute is ideaal om kennis te maken met het ATB’en. De rit leidt over vele mooie bos- en heide paden in een prachtige omgeving.
De 60-kilometerroute is speciaal voor de geoefende ATB-er. De routes worden duidelijk gemarkeerd met pijlen. Gevaarlijke oversteekplaatsen zijn duidelijk aangegeven met borden en er staan gediplomeerde verkeersregelaars.

Deelnemers aan de 30 en 45 kilometer kunnen starten tussen 09.00 uur en 10.30 uur en aan de 60 kilometer tussen 09.00 uur en 10.00  uur. NFTU-leden betalen 4 euro inschrijfgeld, niet-NFTU-leden twee euro meer. Jongeren tot en met 16 jaar mogen gratis deelnemen aan de Emster Veldtoertocht. Ze krijgen bij terugkomst een aardigheidje als herinnering uitgereikt. Voorinschrijving is mogelijk via de sites van de NTFU of HDKS. Dan betalen NTFU leden 4 euro en niet leden 5 euro. Wie vooraf inschrijft kan sneller starten.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 18 november
18:00
19:00
Avondintocht Sinterklaas - Kasteel de Cannenburch Vaassen

Net als de afgelopen jaren komt Sinterklaas ook dit jaar weer aan in Vaassen middels een sfeervolle intocht. De route gaat vanaf Heiwegen Mode door de Dorpsstraat. De Sint zal op zijn schimmel Amerigo, begeleidt door zijn pieten en de fanfare, richting kasteel Cannenburch rijden. Daarna zal de Sint te voet verder gaan richting het podium, waar Sinterklaas van harte welkom wordt geheten door de burgemeester en Ondernemersvereniging Vaassen. Voordat de Sint op het podium arriveert is er een leuk muziekprogramma met zingende, swingende pieten. Ook banketpiet is er weer bij.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 25 november
13:15
16:00
Sinterklaas intocht Epe

De intocht van Sinterklaas in Epe staat inmiddels bekend als één van de grootste op de Veluwe. Intocht met heel veel pietjes en muziek. Van 13.15 tot 16:00 uur in het centrum van Epe.

vrijdag 8 december
Kerstmarkt - Kasteel de Cannenburch

Vrijdag 8 tot en met zondag 10 december

 

In 2017 wordt de 30e editie gehouden van de Kerstmarkt in Vaassen. Jaarlijks komen bijna 20.000 bezoekers naar de sfeervolle markt bij de Cannenburch.. In de donkere dagen voor Kerst kan je ook dit jaar weer genieten van de sprookjesachtige Kerstmarkt op het voorplein van Kasteel Cannenburch. Wandel langs de ruim honderd kramen waar mooie, lekkere en ambachtelijke producten te vinden zijn die je alvast in kerststemming brengen. 

 

Dwaal tijdens de Kerstmarkt rond in de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel en geniet van verschillende optredens. In de kasteelwinkel zijn prachtige geschenken te koop en lekker opwarmen kan met een hapje en drankje in de kelders van het kasteel. Een uitgebreid muziekprogramma maakt de sfeer in het kasteel compleet.

Entree Kerstmarkt: € 2,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.
Combi entree Kerstmarkt en Kasteel Cannenburch: € 5,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis toegang.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 16 december
11:00
20:00
Kerstevent Epe

Een gezellige koopzaterdag met een hapje, een drankje en uiteraard de kerstman die cadeautjes uitdeelt. Op de Dorpsstraat in Epe komen gezellige pleintjes met kramen van lokale ondernemers. Dit alles in combinatie met de kerstwensboom. Kinderen kunnen o.a. marshmallows roosteren. Deze dag wordt omlijst met gezellige live muziek. Het kerstevent wordt geopend door de midwinterhoornblazers en wordt afgesloten met de gezellige muziek van brassband Apeldoorn.

maandag 18 december
3FM Serious Request

 Het Glazen Huis strijkt van 18 tot en met 24 december neer in Apeldoorn, gaststad voor 3FM Serious Request.

 

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN de Jagerstee
Officiersweg 86, 8162 NR Epe
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.