#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN Val de Cantobre

RCN Val de Cantobre is vanaf 12 mei weer geopend. Vier jij je vakantie op ons park, dan houden wij de richtlijnen en adviezen aan van de Franse overheid en volgen wij deze ook op de voet. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, RCN Val de Cantobre is een rustige familiecamping met voor alle gasten veel individuele ruimte en dat maakt het juist een ideale bestemming in deze periode. Daarnaast biedt de omgeving je ook prachtige natuur en diversiteit. Je kunt actief op pad met kinderen van alle leeftijden. 

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de
voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. 

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. Dit betekent dat je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien
  en ook niet in quarantaine hoeft te gaan. De aangekondigde maatregelen in Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
 • Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, een recente
  negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen vanaf 21-7-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 18 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenenementen)

 

Maatregelen per 8 -8-2021

Indien je nog niet volledig gevacinneerd bent moet je per 8 augustus een negatieve test kunnen laten zien wanneer je terugreist naar Nederland.  De test is na afname maximaal, 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, geldig. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

 

Maatregelen vana 9-8-2021

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

 

Maatregelen vanaf 30-8-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatie-bewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

 

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN Val de Cantobre heeft getroffen voor een veilige vakantie

  • Alle gasten worden dringend verzocht gepaste afstand (1 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN. 
  • Het terras en de brasserie zijn geopend.
  • De speeltuinen zijn  geopend. Ook hier geldt de afstand maatregel. 
  • De buiten zwembaden zijn open.
  • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
  • Handgel is verkrijgbaar bij de ingang van elk van onze gebouwen.
  • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
  • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
  • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN Val de Cantobre

Aankomst

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Om drukke momenten bij de receptie te voorkomen vragen wij je dit telefoonnummer 0033 (0)5 67780053 te gebruiken bij vragen gedurende je verblijf. Ook kun je aan de hand van dit nummer bijvoorbeeld een reservering voor in het restaurant maken.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot schoonmaak. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Er is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN Val de Cantobre? Dan vragen we je uiterlijk 10 uur ’s ochtends de accommodatie te verlaten, het gehuurde linnengoed op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten en de ramen op kiepstand te zetten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om maar met 1 persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel. 

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Het terras en de brasserie zijn geopend.

Het zwembad

Het zwembad

De buiten zwembaden zijn geopend.

 

Omgeving

Omgeving

De supermarkten en winkels in de omgeving van de camping zijn gewoon open. Dat geldt ook voor de restaurants en de toeristische attracties.

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips aan te raden:

 • De natuur is prachtig in de Aveyron en leent zich voor prachtige wandelingen en autoroutes. 
 • Vélorail
 • Kanoen onder het Viaduct van Millau of een van de vele andere kanotochten.
 • Sportieve activiteiten zoals canyoning, avonturenparcours, parapenten, mountainbiken etc.
 • Bezoek de 5 tempeliersplaatsen gelegen rondom de camping.
 • Bezoek een van de 3 grotten.