Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN Val de Cantobre

Camping RCN Val de Cantobre is geopend. Wel is het reisadvies voor het gebied waarin RCN Val de Cantobre zich bevindt op advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast naar code oranje. Als je toch wilt verblijven op deze camping  is het advies bij thuiskomst in Nederland om 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan.

Je bent dus nog steeds van harte welkom op RCN Val de Cantobre, maar boek je liever je vakantie om naar een ander RCN Vakantiepark in Frankrijk of Nederland dan bieden wij de gratis omboekregeling aan. Neem hiervoor contact op met ons Contact Center: 085 0400 700.
Omboeken kan in dezelfde periode en op basis van beschikbaarheid. Omboeken is gratis, m.u.v. eventuele extra kosten door prijsverschil. Er wordt geen restitutie gegeven. 

Kom je op vakantie bij RCN Val de Cantobre dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheid aan die wij op de voet volgen. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, de rust die je op RCN Val de Cantobre ervaart, maakt het juist een ideale bestemming. Je verblijft in een rustige omgeving te midden van een afwisselende natuur en met kleine dorpjes. 

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN Val de Cantobre heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. Voor iedereen zijn veiligheid is het belangrijk dat deze aanwijzingen opgevolg worden. We verzoeken gasten deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Alle gasten houden 1 meter afstand tot andere gasten en de medewerkers van RCN. In Frankrijk geldt dat kinderen  van 7 jaar en ouder ook die afstand onderling moeten bewaren.
 • Voor de horeca, het terras en de sanitairgebouwen gelden vergelijkbare protocollen als in Nederland, maar er zijn een paar verschillen. Meer informatie over de horeca, zwemmen, animatie etc. lees je op deze pagina.
 • De maximale groepsgrootte is tien personen, onze animatieprogramma's zullen hierop worden aangepast.

 • Op onze Franse campings zal deze zomer geen Vakantiekerk worden georganiseerd. Meer informatie hierover en alternatieven, klik hier.

 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiënemaatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.
 • Mondkapjes zijn vanaf 11 jaar nodig. Op 13 juli is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Neem ze al mee als je naar Frankrijk gaat, je hebt ze nodig in bijvoorbeeld de receptie, sanitairgebouwen, restaurants of bij een tankstation.

Kamperen en huren

op RCN Val de Cantobre

Aankomst

Heb je bij ons op het park een accommodatie gehuurd, dan willen we je vragen om ons je aankomsttijd door te geven via telefoonnummer 0033 (0)5 67780053, uiteraard zodra je je aankomsttijd weet. Wij houden er dan rekening mee dat de door jou gehuurde accommodatie zo snel mogelijk gereed is. 

Met dit nummer kan je ook gedurende je verblijf contact opnemen voor vragen en om bijvoorbeeld te reserveren voor het restaurant. 

 

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je daarnaast om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot  schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen.

Mondkapjes zijn vanaf 11 jaar nodig. Het dragen van een mondkapje is in alle gesloten ruimtes verplicht, dus ook in de sanitairgebouwen. Mondkapjes zijn eventueel tegen kostprijs aan te schaffen op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN Va de Cantobre? Dan vragen we je bij vertrek het gehuurde bedlinnen op een centrale plaats in de accommodatie achter te laten.

 

 

De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit, om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma kan je bekijken via deze link. Wel zal deze door de 1 meter afstand en de maximale groepsgrootte van 10 personen anders zijn dan gebruikelijk. Mogelijk zal je je daarom ook voor sommige activiteiten in moeten schrijven. 

 

 

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de 1 meter afstand maatregel. Ook zit er een maximum aan het aantal personen die tegelijkertijd in de speeltuin aanwezig mogen zijn. De capiciteit is afhankelijk van de grootte van de speeltuin (1 persoon per 4 vierkante meter). Er zullen hierover bordjes hangen in de speeltuinen. 

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Onze brasserie en terras zijn geopend en ingericht op de 1 metersamenleving. Zo kan er op een verantwoorde manier genoten worden van een lekker hapje en een drankje. Vooraf een tafel reserveren in onze brasserie (met je eigen gezin) is noodzakelijk. Voor het terras hoef je niet te reserveren.

Zwemmen

Op het park en in de omgeving

Naast de standaard zwembadregels gelden ook nog de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Douche en verkleed je bij je accommodatie of kampeerplaats.
 • Desinfecteer je handen voor binnenkomst.
 • Indien je keel- of luchtweg klachten, verkoudheid of koorts hebt kom dan niet zwemmen.
 • Ligbedden zullen niet aanwezig zijn bij het zwembad.
 • Bij drukte kan er besloten worden te werken met tijdslots van 30 minuten.

 

 

Het zwembad

Het zwembad

Er mogen max. 225 gasten tegelijk in het zwembad. De Franse zon is heerlijk, af en toe een plons in het zwembad ook! Indien nodig werken we met tijdslots van een half uur, zo kan iedereen de verkoeling opzoeken. 's Ochtends en 's middags wordt het zwembad grondig gedesinfecteerd, daarom sluiten we tussen de middag een uurtje.

We zijn iedere dag open van 09 - 13uur & van 14 - 20uur. Denk aan de 1 meter maatregel.

 

Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Naast ons eigen zwembad is er in de omgeving ook genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

 • Rivierstrandje in St Jean du Bruël
 • Rivierstrandje in La Roque-Sainte-Maguerite
 • Langs de rivier de Dourbie (waar ook de camping aan ligt) zijn ook vele plekken waar gezwommen kan worden.
Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De typisch Franse markten met gebraden kip, geitenkaas, honing en karakteristieke worst, gaan gewoon open. Net als de terrassen met een lekkere rosé, echter met de nodige afstand. Je boodschappen haal je op de camping of in de supermarkt in de buurt.

De toeristische attracties, met de social dinstancing in acht nemend, gaan gewoon open. Wat is nu heerlijker dan een wandeling door de natuur of sporten op het water?

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips aan te raden:

 • De natuur is prachtig in de Aveyron en leent zich voor prachtige wandelingen en autoroutes. 
 • Vélorail
 • Kanoen onder het Viaduct van Millau of een van de vele andere kanotochten.
 • Sportieve activiteiten zoals canyoning, avonturenparcours, parapenten, mountainbiken etc.
 • Bezoek de 5 tempeliersplaatsen gelegen rondom de camping.
 • Bezoek een van de 3 grotten.
Picknicken in de natuur

Picknicken in de natuur

Wij bieden je in deze bijzondere tijd een leuke extra.

Wij stellen complete picknickpakketten samen inclusief leuke locatie tips waar je naartoe kunt gaan om te picknicken!

Meer informatie hierover kan je tzt op het park verkrijgen. 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN Val de Cantobre
Vellas, 12230 Nant
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 dag Stuur een e-mail