#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
RCN Port l'Epine

Veiligheid & gezondheid staan voorop

RCN Port l'Epine

Kom je op vakantie bij RCN Port l'Epine, dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheid aan die wij op de voet volgen. Zo zorgen wij ervoor dat iedereen op een veilige plek kan genieten van een vakantie. Sterker nog, de rust die je op RCN Port l'Epine ervaart, maakt het juist een ideale bestemming.

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de
voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. 

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. Dit betekent dat je bij terugkeer in Nederland geen negatieve test hoeft te laten zien
  en ook niet in quarantaine hoeft te gaan. De aangekondigde maatregelen in Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
 • Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, een recente
  negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen vanaf 21-7-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 18 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenenementen)

 

Maatregelen per 8 -8-2021

Indien je nog niet volledig gevacinneerd bent moet je per 8 augustus een negatieve test kunnen laten zien wanneer je terugreist naar Nederland.  De test is na afname maximaal, 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeen-test, geldig. Dit geldt voor iedereen ouder dan 12 jaar.

 

Maatregelen vana 9-8-2021

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

 

Maatregelen vanaf 30-8-2021

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras.

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatie-bewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

 

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 6 augustus 2021

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN Port l'Epine heeft getroffen voor een veilige vakantie

 • Alle gasten worden dringend verzocht gepaste afstand (1 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN. 
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 11 jaar in gesloten openbare gebouwen en wanneer de afstand van 2 meter niet gerespecteerd kan worden.
 • Het terras en de brasserie zijn open. Iedereen die aanwezig is moet een zitplaats hebben.
 • De speeltuinen zijn  geopend.
 • Het buitenzwembad is geopend.
 • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
 • Handgel is verkrijgbaar bij de ingang van elk van onze gebouwen.
 • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
 • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

Kamperen en huren

op RCN Port l'Epine

Aankomst

Het maximum aantal personen op de receptie is 1. Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit vragen wij om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie bij elkaar te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

 

Om drukke momenten bij de receptie te voorkomen vragen wij je dit telefoonnummer 0033 (0)2 56741061 te gebruiken bij vragen gedurende je verblijf. Ook kun je aan de hand van dit nummer bijvoorbeeld een reservering voor in de brasserie maken.

 

Kamperen

Voor de gezondheid en veiligheid van onze gasten en medewerkers hebben wij hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra maatregelen genomen met betrekking tot schoonmaak. Er zal een beperkt aantal mensen per m2 in een sanitairgebouw aanwezig mogen zijn om de 1 meter afstand mogelijk te maken. De voorschriften zullen op de camping duidelijk worden aangegeven. Deze betreffen het gebruik van de toiletten, douches, de wastafels en verplichte looproutes. Daarnaast vragen wij gezinnen zoveel mogelijk als één groep gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Op 13 juli 2020 is door de Franse overheid besloten dat het dragen van een mondkapje in alle gesloten ruimtes verplicht is. Mondkapjes zijn te koop op de camping.

 

Huren

Heb je een accommodatie gehuurd op RCN Port l'Epine? Dan vragen we je bij vertrek:

 • Uiterlijk 10 uur ’s ochtends de accommodatie te verlaten.
 • De ramen open te zetten van mobil home of chalet.
 • Heb je gebruik gemaakt van ons linnengoed, leg dit gescheiden buiten onder de overkapping:
  • Handdoeken en badmatten
  • Kussenslopen, lakens en dekbedden (mag samen in een kussensloop)
  • Wegwerp hoesbeschermers van matras en kussen mogen direct weggegooid worden bij het vuil
De receptie

De receptie

Bij aankomst en tijdens het verblijf op het park vragen we je om met één persoon de receptie binnen te gaan en zo nodig buiten op 1 meter afstand van elkaar te wachten als er al een andere gast in de receptie aanwezig is. Dit, om zo min mogelijk mensen tegelijk in onze receptie te hebben en de 1 meter afstand in de receptie te kunnen garanderen.

Animatie

Animatie

Het animatieprogramma zal door de Covid-regels anders zijn dan gebruikelijk, maar zeker niet minder leuk! Een partijtje voetbal kan bijvoorbeeld worden vervangen door een partijtje paaltjesvoetbal, tikkertje door schaduwtikkertje, maar speurtochten en knutselaciviteiten zullen gewoon doorgaan. Vooraf opgeven voor de activiteiten wordt wel gevraagd. Dit kan via de RCN-App. Kortom, initiatieven en ideeën genoeg!

Speeltuinen

Speeltuinen

Onze speeltuinen en sportvelden zijn geopend.

Brasserie en terras

Brasserie en terras

Het terras en de brasserie zijn open.

Het zwembad

Het zwembad

Het buitenzwembad is geopend.

Zwemmen in de omgeving

Zwemmen in de omgeving

Naast ons eigen zwembad is er in de omgeving ook genoeg ruimte om te genieten van het water waar de nodige afstand tot elkaar veel makkelijker geborgd kan worden. Binnen 30 minuten rijden van de camping bevinden zich bijvoorbeeld:

 • Strand in Perros-Quirec – Trestraou beach – (11 km)
 • Plage de Trestel – (4,2 km) 
 • Plage Keriec – (2 km) 
Wat is er te doen in de omgeving?
Omgeving

Omgeving

De supermarkten in de omgeving van de camping zijn gewoon open en ook gaan de toeristische attracties, met de social distancing in acht nemend, gewoon open. Wat is nou heerlijker dan bijvoorbeeld vrij door de natuur te varen met een kano of kayak?

 

Als toerisme-sector hebben wij felicitaties vanuit de Franse regering in ontvangst mogen nemen, omdat de COVID-regels binnen onze sector zo goed in acht worden genomen

Tips in de omgeving

Tips in de omgeving

Juist in deze periode zijn onderstaande tips aan te raden:

 • Watersporten: suppen, kanoën of strandzeilen?
 • De natuur is prachtig in Bretagne en leent zich voor prachtige wandelingen.
 • Hét bekende wandelpad GR34 is absoluut een wandeltocht waard, het pad grenst aan de camping.
 • Een toeristische trekpleister, maar zeker de moeite waard: de roze rotsen. Tip: vertrek 's ochtends vroeg om de drukte voor te zijn.