Op stap in de omgeving Leuke evenementen in Drenthe

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de Noordster vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Drenthe in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Noordster
zaterdag 27 januari
12:00
AH abe Hunnebedloop

 Locatie: Sportpark Meerkamp, Havelte

 

Start en Finish op het Sportpark de Meerkamp, bij de VV Havelte.

De start is 12.00 uur. De Canicross start 10 minuten na de "gewone" start.

Je kunt kiezen uit de volgende afstanden:
-  5.5 km
-  7.5 km
-  7.5 km Canicross
-  15.2 km 

Alle afstanden zijn één grote ronde.

Het inschrijfgeld is bij de voorinschrijving € 6.00 en de na-inschrijving kost
€ 7.50, dit is inclusief een consumptie in de kantine van VV Havelte.
De voorinschrijving is geopend per 1 november 2017 en duurt tot en met
22 januari 2018.

De na-inschrijving is in de kantine van VV Havelte, vanaf 10.00 uur tot een kwartier voor de start.
Er is alleen een na-inschrijving als het deelnemers aantal van 750 niet is gehaald.

Het parcours gaat over grotendeels verharde paden door de prachtige omgeving van Havelte.
Uiteraard kom je langs de Hunebeddden, grafheuvels en de schaapskooi.

Voor nummer 1-2-3 in elke categorie is er een prijs in natura.

Op het Sportpark zijn kleedkamers, EHBO en verzorging, bouillon, water en fruit.

 Voor inschrijven kan via: www.inschrijven.nl

 

zaterdag 27 januari
13:00
15:30
Tuinvogeltelling

Locatie: Bezoekerscentrum Dwingelderveld Benderse 22, Ruinen

Gidsen van Natuurmonumenten staan voor je klaar met verrekijkers om de vogels in de tuin van het bezoekerscentrum te bekijken. Welke soorten zijn er en welk gedrag vertonen ze? De gidsen geven je graag antwoord op al je vogel vragen.

En heb je wel eens een kraanvogel gezien? In het bezoekerscentrum kom je er een tegen. Kijk voor meer informatie op www.natuurmonumenten.nl

dinsdag 20 februari
13:00
15:00
Huifkartocht

Locatie: Nationaal Park Dwingelderveld, Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 Ruinen

Een unieke ervaring om in de huifkar en met een deskundige gids van Natuurmonumenten, het grootste natte heidegebied van Europa te verkennen.

Onderweg wordt er een paar keer gestopt, soms wordt er een kleine wandeling gemaakt met de gids. Een leuke tocht van zo'n twee uur voor alle leeftijden.

 

Tips

Bij onweer gaat de tocht niet door. Geef daarom uw mobiele telefoonnummer op, zodat wij u eventueel kunnen bereiken.

Geef u op via https://www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/gezinshuifkartocht-bos-en-hei-dwingelderveld/2018-02-20t1300

maandag 2 april
12:00
16:00
Kroamschudden

Locatie: Holtinger Schaapskudde, Van Helomaweg 16, Havelte

12.00 - 16.00 uur

 

Op paasmaandag 2 april a.s. organiseert de stichting Holtinger Schaapskudde tussen 12.00 uur en 16.00 uur het jaarlijkse kraomschudden.

Iedereen is van harte welkom bij de schaapskooi aan de van Helomaweg in Havelte, om daar de geboorte van de lammetjes te vieren.

Tijdens de ‘kraamvisite’ staan de lammetjes met hun moeders in en rond de kooi. De bonte ondervacht van het Drentse Heideschaap is bij de nieuwkomers goed te zien. De lammetjes kleuren van bont gevlekt tot helemaal bruin. De zorgzame moedershebbenmeestal een melkwitte lange vacht. De schaapherders zijn aanwezig om vragen over het Drents Heideschaap en het scheperen van de kudde te beantwoorden.

 

Het kraomschudden staat steeds weer garant voor veel kinderplezier. Deze keer zijn er wel 120 paaseieren verstopt bij de kooi. Daartussen zitten drie gouden paaseieren. Wie die vindt krijgt een leuke attentie. Kinderen kunnen vanaf half drie gaan zoeken naar de eieren. Als dat nog niet genoeg is kunnen ze zich laten schminken door Wompel Pompel en Janet’s Schmink en Zo. Net als alle jaren kunnen ze zich weer vermaken met het voeren van de schapen. Kleine zakjes brokjes zijn te koop. Wie dat niet leuk vindt kan bij de Vogelwacht een uilenbal uitpluizen.

En om het allemaal gezellig te maken is er muziek van Duo Please. Voor alle groten is er koffie, thee e.d. Voor de kinderen is er gratis ranja met paaseitjes. De ijskar van Rimini is aanwezig met Italiaans ijs. Total More is er met patat, suikerspinnen en

Popcorn

donderdag 5 april
19:00
22:30
Kompasloop

Locatie: Zuideind 25, Drouwenerveen

Gewapend met een kaart en kompas loop je in kleine groepjes van 2 tot 5 personen. Met deze kaart zoeken/vinden jullie controlepunten. Sommige punten zijn alleen met een kompaskoers te vinden en maakt de opdracht een stuk lastiger. De bedoeling is dat je zoveel mogelijk punten weet te vinden. Voorafgaand aan het wandelen wordt er een duidelijke uitleg gegeven over o.a. het gebruik van de kaart en kompas. Dit maakt het voor iedereen leuk en goed te doen.

 19.00 uur ontvangst + uitleg + koffie/thee

 20.00 uur Start wandeloriëntatietocht

 22.00 uur Einde wandeloriëntatietocht

 22.00 uur Soep en brood rond het kampvuur met een consumptie fris.

 Aanmelden is noodzakelijk en kan via

 info@25gradennoord.nl of 06-30574714

zondag 6 mei
18:30
XL Bellenblazen

Zondag 6 mei, 18.30

Locatie: Steenbergerpark, 7908 Hoogeveen

Website: Facebook

Kom ook XL en gewone bellen blazen op de Internationale Bellenblaasdag! Kinderen, papa's, mama's, opa's en oma's etc zijn welkom bij het Struunhuus in het Steenbergerpark. Jullie gaan samen heel veel en hele grote bellen blazen! Neem je je eigen bellenblaas mee? Er word gezorgd voor de speciale XL sop en koffie/thee/ranja. Neem jij je vriendjes en vriendinnetjes mee? Gezellig!

 

donderdag 10 mei
16:00
23:00
Meer van Galilea

Locatie: Recreatieterrein Schoonhoven, Hollandscheveld

Website: www.meervangalilea.nl

Hemelvaartsdag staat in het teken van het Meer van Galilea, een aansprekend evenement voor jong en oud waarbij je terug gaat in de tijd. Van 19.00  tot 23.00 uur verandert Recreatieterrein Schoonhoven in het Meer van Galilea in de tijd dat Jezus op aarde was. Vissersboten, huisjes uit die tijd, een heel paleis, herders met schapen, ezels, kraampjes, romeinse soldaten, muzikanten, toneelspelers, figuranten en dat allemaal in bijpassende kleding. Gebeurtenissen uit die tijd worden verteld en nagespeeld. De toegang is gratis.  

zaterdag 11 augustus
10:00
17:00
Oogstdag

Locatie: Tiesakker, Lhee

Voor de 38e keer zal in het historische Lhee vlakbij Dwingeloo de ‘Oogstdag Oude Stijl’ plaatsvinden.

Op de verschillende locaties tussen de Saksiche boerderijen is voor jong en oud veel te zien en te beleven. Tijdens die bijzondere evenement kunt u kunt genieten van de vele demonstraties, voorstellingen en activiteiten die in het dorpje Lhee plaatsvinden. Hierbij krijgt u een compleet beeld hoe vroeger het koren werd geoogst en tot eindproduct werd verwerkt.

LocomobielBoeren maaien rogge met zeis en sikkel, paarden trekken de maaimachine en zelfbinder, de garven worden gebonden. De notaris houdt boelgoed, de bakker kneedt het deeg voor de veldoven, het zandtapijt wordt gestrooid, de was gedaan en de boerenkapel blaast een vrolijk deuntje in de schaduw van de korenmijt. Tevens zijn er exposities van o.a. oude trekkers en motoren, modelbouw en gebruiksvoorwerpen uit vroeger tijden en diverse schilders exposeren een ruime collectie schilderijen.

De nostalgie viert hoogtij als de oude dorsmachine, aangedreven door een locomobiel uit 1900, zich langzaam in beweging zet.

Kom naar het dorpshart van het schilderachtig en idyllisch gelegen dorp Lhee vlakbij Dwingeloo en geniet een hele dag lang (10.00 uur-17.00 uur) van de sfeer van het ouderwetse oogsten.

zaterdag 8 september
10:00
17:00
Floraliacorso corsowagens

 Locatie: Centrum, Frederiksoord

Op 8 en 9 september staat Frederiksoord in het teken van het 58ste Floraliacorso. Zij spreken ook wel over ‘dahliacorso’: de corsowagens, die aan het publiek getoond worden, bestaan uit dahlia’s die met krammen op de wagens zijn geprikt. Afhankelijk van de grootte van een corsowagen kan dit variëren tussen de 40.000 en 80.000 dahlia’s. Dit jaar doen 12 corsogroepen mee. Ook de mozaïeken, die in de verschillende dorpen zijn opgesteld, zijn met dahlia’s geprikt.

 

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Noordster
De Noordster 105, 7991 PB Dwingeloo
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.