Evenementen Leuke evenementen in Brabant

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de de Flaasbloem vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Brabant in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Flaasbloem
woensdag 23 augustus
10:00
00:00
De Braderie Ginneken

Van 23 t/m 27 augustus bruist de wijk Ginneken in Breda van de feestelijkheden. Jaarmarkt, straattheater, kunstmarkt, Plein Air aan de Mark, brakkenbraderie, kunst-, hobby- en curiosamarkt en alle dagen live muziek.

Tijdens De Braderie is het ook kermis in het Ginneken.

Locatie: Raadhuisstraat Ginnekenweg, Ginnekenmarkt Breda

zaterdag 26 augustus
09:00
00:00
Aangespannen dag Gilze

TIjdens dit evenement rijden menners met hun aanspanningen een vaardigheidsproef, een wegtraject en diverse hindernissen. Verder is er entertainmaint zoals de Altenafair, diverse shows en een kinderdorp.

 

Lees er meer over
zaterdag 26 augustus
14:00
23:30
De glimlach van Breda

De Glimlach van Breda is een groots meezingfeest in het centrum van Breda. Een Brabants zomercarnaval, maar niet verkleed. Smartlappen, het Nederlandstalig lied, zingen, zon en feest staan centraal.

Locatie: Bruisend Ginneken (de Ginnekense Braderie)
2 podia: 1 op Ginnekenmarkt, 1 tegenover Uncle Jean en Sientje
Toegang: Gratis

zondag 27 augustus
13:00
17:00
Mosselfeest Oosterhout

In en om de Markt, Klappeijstraat, Leijsenhoek in Oosterhout bieden horecagelegenheden je een heerlijk pannetje vers bereide mosselen aan. Er wordt dit jaar vanuit eigen keukens gekookt. Diverse bedrijven die op het terras de mosselen bereiden én er komen kookstations! De muzikale omlijsting is op diverse plekken door een heus visserskoor.

vrijdag 1 september
12:00
00:00
Redheads Days

Tijdens de jaarlijkse Redhead Days komen roodharigen uit meer dan 80 landen naar de binnenstad van Breda. Het festival is gratis en toegankelijk voor iedereen (dus ook voor niet-roodharigen).

 

Het festival begint met een Kick-off op vrijdagavond. Het hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, wanneer er tig activiteiten worden georganiseerd: van lezingen en exposities tot modeshows en speeddates. Er is muziek en er zijn tal van activiteiten voor kinderen.

 

Niet te missen is de fotoshoot in de Willemstraat (eerdere jaren in Valkenberg Park), afgelopen edities gingen er ruim 1.700 redheads samen op de foto. Een hele happening!

Bekijk het programma
zaterdag 2 september
12:00
21:00
Hartje Ginneken 2017

Na het daverende succes van Hartje Ginneken 2016 komt Hartje Ginneken in 2017 terug! Het grote ons-kent-ons feest krijgt op 2 september 2017 een vervolg! We komen terug met weer een unieke line-up vol grote artiesten! 

zondag 3 september
10:00
23:30
Bloemencorso Zundert

Het corso van Zundert is het grootste corso van de wereld. Het is louter vrijwilligerswerk. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar.

Tijdens de presentatierondes zijn de corsowagens te bekijken in vol ornaat, met figuratie, beweging en muziek. Gedurende de hele dag zijn gidsen beschikbaar die je rondleiden langs de wagens.

Meer over het bloemencorso
donderdag 7 september
09:00
00:00
Outdoor Brabant

Outdoor Brabant is het grootste hippische outdoor evenement van ons land. Internationale, nationale en regionale topsporters komen tegen elkaar uit in de rubrieken vierspannen en springen.

Voor de vierspannen staan op donderdag en vrijdag de dressuur op het programma, op zaterdag de marathon en op zondag de vaardigheid.

Locatie Landgoed De Prinsenhoeve, Dr. Batenburglaan 194, Breda

Meer over outdoor brabant
zaterdag 9 september
MTB Race 6 uur van 't Zand

Het heuvelachtige landschap van de bossen in Alphen leent zich uitstekend voor ene mounainbikerit. Bereid je voor op een snel, afwisselend en slopend parcours. De race staat open voor solorijders, duo's, trio's en teams. De wedstrijd duurt 6 uur en begint om 11:00.

Info & inschrijven
zaterdag 16 september
14:00
23:00
Breda Barst

Breda Barst is het laatste grote popfestival in de open lucht van het zomerseizoen in Nederland. 
Breda Barst wordt gevierd met twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, spectaculaire performances, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten.

Bekijk de optredens
donderdag 21 september
18:00
23:30
Tilburg culinair

Al 26 jaar het lekkerste weekend van Tilburg, waar de beste restaurants zich presenteren met de lekkerste gerechten. Dit jaar aan het Louis Bouwmeesterplein; een sfeervol middenplein met daaromheen dertien toprestaurants die gedurende vier dagen een pop-up vestiging openen. De sfeervolle livemuziek, goede wijnen en indrukwekkende aankleding maken het helemaal af.

Meer over tilburg culinair
zaterdag 23 september
20:00
23:30
Taptoe Breda

Showkorps Concento organiseert een Taptoe in Breda met medewerking van o.a. de Rijnmondband uit Schiedam, de Euroband uit Rotterdam, Drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker, Slagwerkkorps Oranjegarde uit Klundert, Show and Marchingband Iserlohner Stadtmusikanten en Showkorps Concento uit Breda.

zaterdag 30 september
MTB Challenge Chaam

De 9e editie van de enige echte MTB Challenge Chaam. Start en Finish vanaf RCN de Flaasbloem. Alle liefhebbers zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

 • gratis deelname tot 16 jaar
 • gratis bewaakte fietsenstalling
 • duidelijk uitgepijlde routes van 30, 43, 55 en 80 km
 • 3 uitgebreide pauzeplaatsen
 • gratis reparatiedienst
 • ophaaldienst bij onherstelbare pech
 • gratis douches en toiletten
 • gratis pannenkoek na afloop
 • mogelijkheid tot overnachten
 • gratis professionele foto’s
 • alle drukke oversteekplaatsen voorzien van marshalls
 • gratis MTB Clinic voor de jeugd
 • MTB vriendelijke wasstraat met bronwater
zondag 1 oktober
Singelloop Breda

De Singelloop Breda is een top-loopevenement waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De duizenden toeschouwers en de vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Singelloop Breda de gezelligste loop van Nederland. Lopers kunnen deelnemen aan de 5 km, 10 km, halve marathon, bedrijvenloop of familieloop.

Meer info en inschrijven
zaterdag 18 november
Sledehondenwedstrijd in Gilze

Zo'n duizendhusky's, malamutes, groenlanders en mushers starten in Gilze voor een tocht door de bossen samen met hun baasje. Het resultaat is een prachtig schouwspel tussen mens en hond. 

Start is aan de nieuwe maastrichtsebaan in Gilze.

vrijdag 15 december
20:00
00:00
Moonlight shopping Chaam

Moonlight shopping en lichtjes tocht in het centrum van Chaam. Sfeer en gezelligheid, leuke kraampjes en muziek.

Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 22.00 op ons gratis telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
0800 4050730
Bel mij terug:
RCN De Flaasbloem
Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stemt u daarmee in. Lees ons cookiebeleid.