Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
Bekijk beschikbaarheid
Kies kamperen of huren

Evenementen

Leuke evenementen in Brabant

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de de Flaasbloem vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Brabant in de buurt van ons park op een rijtje.

Let op, in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is onderstaand overzicht onder voorbehoud. informeer dus altijd lokaal of een evenement wel of niet plaatsvindt.

Evenementen in de buurt
van RCN de Flaasbloem
zondag 11 juli
Maisdoolhof Prinsenbeek

Het thema 2021 is NAPOLEON BONAPARTE ( 1769-1821)

 

Het doolhof is dagelijks geopend van 10.00- 18.00 uur.
De entree bedraagt € 6,00 per persoon.
Kinderen tot 3 jaar zijn gratis. Groepen op afspraak!

 

HOF VAN OVERVELD

Overveldsestraat 10 – 4841 KX  Prinsenbeek – Nederland
info@hofvanoverveld.nl

Telefoon: 076-5413519 Mobiel: 06-12725810

 

zaterdag 31 juli
Knapzakken route Breda

Knapzakken route

Beleef Breda zoals de echte locals!

Vanaf: € 15,00 p.p.

Met een tas vol mooie en lekkere dingen + een speurtocht wandel je
door de stad en geniet je van ambachtelijke producten van lokale ondernemers.
Ondertussen dien je wel op te blijven letten want je loopt zomaar een antwoord mis. Alles foutloos? Dan ontvang je een leuke verrassing bij terugkomst!
Wil jij Breda zoals de echte locals beleven? Boek dan nu één van onze drie knapzakken routes en ga op pad door de stad!

Tijdens deze route/speurtocht ontdek je de stad op jouw tempo.
Breda nog nooit bezocht? Dan leer je binnen 2 uur de leukste plekjes van de stad kennen! Wel bekend in Breda? Dan is deze route juist leuk om eens te lopen. In combinatie met een goedgevulde rugtas vol lekkers van lokale ondernemers kun jij genieten van wat Breda allemaal te bieden heeft!

Dit programma is inclusief:

  • Route boekje van de gekozen route
  • Goedgevulde tas met lekkere producten van lokale ondernemers
  • Een zelf uit te zoeken verrassing bij terugkomst

 

dinsdag 10 augustus
12:00
21:00
Chaamse Fietsvierdaagse

Van dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 augustus 2021 fietsen we alweer voor de vijfde keer. Een gezellig kleinschalig fietsevenement met vier dagen fietsen in de regio voor maximaal 250 deelnemers. Per dag kiest u voor een route van 25 of 35 kilometer. In de lengte van de routes hanteren we een marge van plus/min 10%. Alle routes starten en eindigen bij Café Het Chaamsche Wapen. U kunt starten tussen12:30 en 18:30 uur. Evenals vorig jaar is er dit jaar onderweg geen controlepost. Wel zijn er meerdere mogelijkheden om even een pauze in te lassen of zomaar ergens te rusten op een bankje midden in de natuur.
Op de eerste fietsdag koopt u voor vertrek bij het startburo een fietskaart. Deze fietskaart staat op naam en is tevens uw startbewijs. U kunt kiezen uit een fietskaart voor vier dagen of voor een fietskaart per dag. U ontvangt bij vertrek een flesje water en fruit voor onderweg. Er is geen herinneringsmedaille. Wel wordt uw fietskaart, indien u minimaal drie dagen heeft deelgenomen, een lotnummer voor de weekprijs. Per dag verloten we onder de deelnemers een dagprijs.
Ook al gaan we steeds meer richting het normale leven, wij zijn er ons terdege van bewust dat vier dagen fietsen in coronatijd om de nodige aanpassingen vraagt. Laten we daarom samen zorgen voor een veilig fietsomgeving.
Wij zien u graag aan de start!
VAN ANNEKES, MANNEKES EN MOLENSCHOT
Molenschot, wie kent het niet? In heel Nederland staat het kleine plaatsje bekend als het dorp van Sint Anneke. Door de jaren heen druk bezocht door bedevaartgangers voor een manneke.
Via de fietsallee door de Ulvenhoutse bossen nemen wij u mee naar Bavel en Dorst en komen door Molenschot en Gilze weer terug bij de fietsallee door de Ulvenhoutse bossen. Via Snijders-Chaam fietsen we terug naar Het Chaamsche Wapen. Velen zagen hun gebed verhoord, maar of dat door Sint Anneke kwam? De dinsdag-route is 33,4 km en kan met 8,3 km worden ingekort.

BOOTJESVEN WORTEL
Het Bootjesven is een natuurlijk ven op Wortel-Kolonie dat werd uitgediept voor turfwinning. Aan dit ven kwamen vroeger de bewakers van de Kolonie zwemmen met hun gezinnen. Om de natuur te beschermen, mag zwemmen hier vandaag de dag niet meer. Even pauzeren? Dat kan. Hier geniet je extra van het landschap en de stilte.
Via het buitengebied van Ulicoten fietsen we naar Wortel-Kolonie en rijden over goed fietsbare semiverharde boswegen langs 'de witte kei' naar Zondereigen. Via Baarle Naussau fietsen we terug. Deze woensdag-route is 37,2 km en kan met 11 km worden ingekort.

BELS LIJNTJE / DE KIEK

Sinds eind twintigste eeuw is het Bels Lijntje een fietspad. Tot 1865 werd het hele gebied tussen Turnhout en BaarleNassau beheerst door uitgestrekte heidevelden. In dat jaar werd gestart met de aanleg van de spoorlijn tussen Turnhout en Tilburg en werd als eerste het Belgische station Weelde-Merksplas gebouwd. Van hieruit werd de spoorlijn aangelegd en uitgebaat door de "Grand Central Belge", waardoor de spoorlijn in de Noord-Brabantse volksmond "Bels Lijntje" werd genoemd.
In de donderdag-route van de vijfde Chaamse Fietsvierdaagse nemen wij u mee naar Riel en komen via Gilze en de fietsallee door de Chaamse bossen weer terug in Chaam. Deze route is 36,7 km en kan met 9,5 km worden ingekort.

GRENSLAND HOOGSTRATEN
Kabbelend water, verkoelende bossen en weidse velden wisselen elkaar af in een authentiek Kempens decor. Fietsen in de Noorder Kempen is voor velen onder ons een thuiswedstrijd. Hoe je ook fietst overal zie je in de verte de
imposante toren van ‘Ons Katrien’. Samen met de deelgemeenten Meer, Meerle, Meerseldreef, Minderhout en Wortel beslaat Hoogstraten 105,2 km2 en staat hiermee in de top vijf van de grootste gemeenten in de provincie Antwerpen.
Vrijdag fietsen wij door een aantal van deze deelgemeenten en komen via Domein Den Elsakker en de Strijbeekse Heide weer terug bij Het Chaamsche Wapen Deze route is 34,4 km en in te korten naar 27,2 km.

De vier dagen fietskaart vanaf 12 jaar kost € 10,00. Van 6 tot 12 jaar € 5,00.

De dagkaart, ongeacht de leeftijd, kost € 3,00.
Kinderen tot en met 5 jaar en onder begeleiding fietsen gratis mee.
Facebook Twitter Website
Fietst u ook mee! Bekijk de webversie
Het laatste nieuws over de vijfde Chaamse Fietsvierdaagse dinsdag 10 t/m vrijdag 13 augustus 2021
Waar fietsen we naar toe

 

 

Start vanaf Het Chaamsche Wapen

Vier dagen lang het kloppend hart van de vijfde Chaamse Fietsvierdaagse.
Hier is het startburo dat dagelijks bereikbaar is tussen 12:30 en 22:00 uur. Op vrijdag sluit het startbuo om 21:00 uur.
Via telefoonnummer 0161492329 helpt het startburo u bij vragen, open/of aanmerkingen onderweg

zaterdag 28 augustus
09:00
17:00
Meditatieve wandeling

De parochie Petrus Pauluskerk in Tilburg organiseert ieder kwartaal meditatieve wandelingen. Dit jaar lopen ze vanwege Kloosterjaar Brabant langs kloosters in de regio.

https://toerismedebaronie.nl/eve
zaterdag 27 november
09:00
17:00
Meditatieve wandeling

De parochie Petrus Pauluskerk in Tilburg organiseert ieder kwartaal meditatieve wandelingen. Dit jaar lopen ze vanwege Kloosterjaar Brabant langs kloosters in de regio.

https://toerismedebaronie.nl/eve
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer. Tip: voor een kortere wachttijd raden wij je aan op werkdagen te bellen tussen 13:00 en 16:00 Veelgestelde vragen? Bekijk onze FAQ
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
RCN de Flaasbloem
Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Stuur een e-mail
Het is erg druk, het kan even duren voordat je antwoord krijgt. Stuur een e-mail