Evenementen Leuke evenementen in Brabant

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de de Flaasbloem vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Brabant in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Flaasbloem
woensdag 16 mei
Spanjaardsgat festival

Verrassende, veelzijdige muziek aan de Haven in Breda. En natuurlijk veel gezelligheid!

Het festival verbindt alle muzikale activiteiten en wil laten zien dat Breda trots kan zijn op haar amateur muziekgezelschappen, de eigen muziekcultuur en lokale podiumkunsten. Het fungeert als een onafhankelijk platform om het genre lichte en licht-klassieke muziek te presenteren.

Meer info
zondag 27 mei
11:00
16:00
Culinaire & culturele fiets- en wandelroute

Op zondag 27 mei kun je in Chaam een heuse ‘We Are Food’-tocht maken! Op vele locaties kunnen kun je iets leuks en speciaals beleven wat te maken heeft met voeding en gezondheid. Er zijn exposities met kunst en foto’s, of neem eens een kijkje in een vande boerenbedrijven en proef van onze streekproducten of maak een fijne wandeling in onze mooie natuur. 

Meer informatie
zaterdag 2 juni
Kermis in Baarle-Nassau

Dikke pret op de kermis, je vindt hem op het Sint Annaplein in Baarle-Nassau.

zaterdag 2 juni
11:00
16:00
Open dag Ziekenhuis Amphia in Breda

Heb jij altijd al willen weten wat er achter de schermen in een ziekenhuis gebeurt? Wil jij aan onze specialisten vragen hoe zij operaties uitvoeren of onderzoeken doen? En wil je zien welke ontwikkelingen er zijn in de zorg? Bezoek dan het Amphia Ziekenhuis in Breda op deze open dag.

Amphia, Molengracht 21, Breda

zondag 3 juni
Open tuinendag in Gilze

Er zijn veel mooie tuinen te bekijken in Gilze, Hulten en Molenschot. 

zaterdag 9 juni
14:00
23:30
Wielerweekend Gilze

Op 9 en 10 juni vindt in Gilze één van de grootste wielerevenementen van Brabant plaats. Op zaterdag wordt het evenement geopend met een ploegentijdrit voor recreanten en wedstrijdteams. Vervolgens wordt op zondag een overvol programma voorgeschoteld met het criterium Hart van Gilze, een Dikke Banden Race en als sportief hoogtepunt, de klassieker Midden-Brabant Poort Omloop met een sterk, professioneel en internationaal deelnemersveld.

Locatie: Bisschop de Vetplein, Gilze

zaterdag 23 juni
17:00
23:59
De Gilse Proeftuin

Een culinair evenement in het Mollebos te Gilze. Met eten, drinken en leuke muziek!

Gratis entree.

vrijdag 6 juli
14:00
23:30
Breda Live - Twee dagen feest

Met dit programma haalt Breda Live de absolute top naar het Chasséveld op 6 en 7 juli. Het hele weekend kun je genieten van Hardwell, Kensington, Guus Meeuwis, Anouk, Chef’Special, Ronnie Flex en André Hazes kan het niet anders dan een knalfeest worden op Breda Live! 

Lees meer
zaterdag 7 juli
17:00
00:00
Midzomernachtfair in Baarle-Nassau

Een gezellige avond tijdens de midzomernachtfair in Baarle-Nassau.

vrijdag 20 juli
12:00
00:00
Tilburgse kermis

Tien dagen lang ritjes in attracties maken, je volstoppen met heerlijk kermiseten en natuurlijk een biertje pakken. De Tilburgse kermis neemt de binnenstad over en zorgt tien dagen lang voor top vermaak. Er zijn maar liefst 230 attracties! De kermis is zo’n 3 kilometer lang en staat in het centrum van de stad. In de Amstel Bierhal treden tien dagen lang Hollandse artiesten op.

Tijden verschillen per dag

Alles over de kermis
maandag 23 juli
12:00
04:00
Roze maandag

Roze Maandag is de afgelopen jarenr uitgegroeid tot één van de grootste homo-emancipatie en -integratie evenementen van Nederland en heeft een uniek karakter. Tijdens Roze Maandag staat de hele Tilburgse binnenstad in het teken van feest.

Het is een organisch evenement, dat niet georganiseerd wordt door één partij, het heeft niet één ingang en je hoeft er geen entree te betalen.

 

Meer over roze maandag
zondag 29 juli
Breda in Concert

Breda in Concert is hét Nederlandstalige muziekfestival van Brabant dat plaatsvindt op het Chasséveld in het centrum van Breda. 

Op 19 April start de Early bird actie & wordt de line up bekend gemaakt.

Het evenement is toegankelijk voor jong en oud vanaf 16 jaar(!).

Meer info en kaartverkoop
woensdag 1 augustus
10:00
00:00
De Acht van Chaam

Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd. Een evenement dat je niet wilt missen! Met vele proffietsers! Voorafgaand aan de Acht van Chaam vindt op dinsdagavond de Nacht van Chaam plaats, met de hele nacht DJ’s, bands en optredens!

Tijdens de 80-ste Acht van Chaam wordt het WK voor Militairen verreden met op maandag 30 julieen ploegentijdrit en op woensdag 1 augustus een wegwedstrijd

Koop vast je ticket online
woensdag 15 augustus
10:00
00:00
De Braderie Ginneken

Van 15 t/m 19 augustus bruist de wijk Ginneken van de feestelijkheden. Jaarmarkt, straattheater, kunstmarkt, Plein Air aan de Mark, brakkenbraderie, kunst-, hobby- en curiosamarkt en alle dagen live muziek.

Tijdens De Braderie is het ook kermis in het Ginneken.

 

Locatie: Raadhuisstraat Ginnekenweg, Ginnekenmarkt Breda

zaterdag 25 augustus
09:00
00:00
Aangespannen dag Gilze

TIjdens dit evenement rijden menners met hun aanspanningen een vaardigheidsproef, een wegtraject en diverse hindernissen. Verder is er entertainmaint zoals de Altenafair, diverse shows en een kinderdorp.

Lees er meer over
zaterdag 15 september
14:00
23:00
Breda Barst

Breda Barst is het laatste grote popfestival in de open lucht van het zomerseizoen in Nederland. 
Breda Barst wordt gevierd met twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, spectaculaire performances, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten.

Bekijk de optredens
vrijdag 21 september
Bourgondisch Breda

Breda krijgt deze nazomer van 21 t/m 30 september een Bourgondische Week, waarin de hele stad in het teken staat van lekker eten en drinken.

 

Tijdens Bourgondisch Breda kun je bij meer dan 100 restaurants eten met een aantrekkelijke korting, culinaire routes lopen of deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten.

Meer info
zaterdag 29 september
10:00
17:00
Stripfestival Breda

Breda is op 29en 30 september weer stripstad! Stripbeurs, meet and greets met (inter)nationale striptekenaars (o.a. Jose-Luis Munuera, Eric Herenguel en Giulio De Vita) etc. Met de aanwezigheid van ca 200 striptekenaars uit binnen- en buienland mag Stripfestival Breda zich tot de grootste van Europa rekenen. 

 

Chassétheater, Claudiusprinsenlaan 8, Breda

 

Meer info en tickets
zondag 7 oktober
Singelloop Breda

De Singelloop Breda is een top-loopevenement waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De duizenden toeschouwers en de vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Singelloop Breda de gezelligste loop van Nederland. Lopers kunnen deelnemen aan de 5 km, 10 km, halve marathon, bedrijvenloop of familieloop.

Meer info en inschrijven
vrijdag 1 maart
Carnaval vieren in Breda

Tijdens carnaval wordt gedurende vier dagen in kroegen, feestzalen en op straat feest gevierd. Er zijn volop carnavalsconcerten, carnavalsbals en optochten.

Het motto van 2019 is 'Da ziede zo.

Programma Carnaval in Breda
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN De Flaasbloem
Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid of onze privacy verklaring.