Evenementen Leuke evenementen in Brabant

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de de Flaasbloem vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Brabant in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Flaasbloem
maandag 2 april
09:00
17:00
Chaamse wandeling t.b.v. Alpe d'HuZes team Acht van Chaam
Op Tweede Paasdag wordt er in Chaam en omgeving weer gewandeld voor mensen met kanker. De gehele opbrengst gaat via het Alpe d'HuZes-team Acht van Chaam naar de KWF kankerbestrijding.

Keuze uit de volgende wandelafstanden: 6, 12 of 18 km. De start- en eindlocatie is bij Toontje Schoen in Chaam. Het inschrijfgeld is 5 euro, inclusief consumptie voor en na de wandeling.

vrijdag 6 april
16:00
21:00
Hop On Hop Off Festival - Breda

Het grootste semi overdekte speciaalbier en foodtruck festival van de Benelux! Een belevenis in de Kunstijsbaan Breda die veel verder gaat dan die van een speciaalbier festival.
Op 16.000 vierkante meter (!) vind je vijftig brouwerijen met meer dan 300 verschillende, bijzondere bieren, dertig foodtrucks, masterclasses, demonstraties, foodpairing, allerlei zit-, lounge- en chillplekken met Dj’s en live muziek, kroegspelletjes, een hippiemarkt en nog veel meer. Ook voor kinderen is er volop vermaak. Kleuren, knutselen, springkussen en kunnen de kleine vrienden geschminkt worden. 

 

Openingstijden: Vrijdag 6 april 16.00 – 23.00 uur | Zaterdag 7 april 13.00 – 23.00 uur | Zondag 8 april 13.00 – 21.00 uur.

zondag 8 april
13:00
19:00
Hop over de grens - bierfestival

Nederlandse en Belgische bierbrouwers zullen hun beste bieren tonen en laten proeven. Locatie: Het plein tussen de Loswal en de Stationstraat in Baarle-Hertog. Kaarten voor het bierfestival zijn online te koop voor € 10,-. Bestel ze nu en kom genieten van de heerlijke speciale bieren die België en Nederland rijk zijn.

Meer info en kaarten bestellen
zondag 8 april
18:00
00:00
Hollandse Toppers - Tilburg

Het wordt één groot feest in de Koepelhal in Tilburg op zaterdag 8 april 2017. De Koepelhal wordt omgetoverd tot een geweldig muziekspectakel! namelijk de Hollandse Toppers. De naam van het feest zegt het al een beetje, er staan alleen maar toppers op het programma! Namen zoals: Django Wagner, Snollebollekes en Frank Smeekens.

Kaartverkoop en meer info
donderdag 26 april
09:00
23:30
Oranjeparkfestival | Dongen
Meer dan 15.000 bezoekers, veel muziek, activiteiten en lekker eten en drinken. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtig gratis Dongens Oranjeparkfestival voor jong en oud! Het Oranjeparkfestival wordt jaarlijks gehouden op de dag vóór Koningsdag en op Koningsdag zelf. In 2018 vindt het 16e Oranjeparkfestival plaats op donderdag 26 en vrijdag 27 april. oranjeparkfestival.nl
donderdag 26 april
19:00
23:30
Koningsnacht Tilburg

Koningsnacht in Tilburg wordt ook dit jaar weer een groot feest. Op donderdag 26 april 2018 kleurt Tilburg weer oranje en kunnen we weer meezingen met de leukste hits. Door de hele stad worden feestjes georganiseerd met natuurlijk als grootste evenement het jaarlijkse Tilburg Zingt.

donderdag 10 mei
10:00
23:30
Breda Jazz festival

De historische binnenstad van Breda is van 10 t/m 13 mei het decor van het oudste en grootste jazzfestival van Europa. Een aanrader!

Lees meer over het Jazzfestival
zondag 13 mei
10:00
17:00
Jaarmarkt in Baarle-Nassau

Gezellig om even een kijkje te nemen op de jaarmarkt in Baarle-Nassau-Hertog.

woensdag 16 mei
Spanjaardsgat festival

Verrassende, veelzijdige muziek aan de Haven in Breda. En natuurlijk veel gezelligheid!

Het festival verbindt alle muzikale activiteiten en wil laten zien dat Breda trots kan zijn op haar amateur muziekgezelschappen, de eigen muziekcultuur en lokale podiumkunsten. Het fungeert als een onafhankelijk platform om het genre lichte en licht-klassieke muziek te presenteren.

Meer info
zaterdag 19 mei
22:00
17:00
Mei (nacht) markt in Tilburg

Een nacht lang staat de Tilburgse binnenstad vol met marktkraampjes waar de leukste, gekste en meest bijzondere items worden verkocht.

Vanaf zaterdagavond 19 mei 22.00 uur tot zondagmiddag 20 mei 17.00 uur verandert de binnenstad van Tilburg in één grote marktplaats voor tweedehands spullen. Zo zullen er maar liefst 750 kramen, 40 grondplaatsen en 80 kinderplaatsen zijn, waar alleen particulieren zich naar hartenlust marktkoopman kunnen wanen.

zondag 20 mei
13:00
22:00
Dancetour Breda

Dancetour staat voor Bringing people together. Daarom is Dancetour nog steeds gratis toegankelijk en op 20 mei in Breda.

Meer informatie
zaterdag 2 juni
Kermis in Baarle-Nassau

Dikke pret op de kermis, je vindt hem op het Sint Annaplein in Baarle-Nassau.

zaterdag 2 juni
11:00
16:00
Open dag Ziekenhuis Amphia in Breda

Heb jij altijd al willen weten wat er achter de schermen in een ziekenhuis gebeurt? Wil jij aan onze specialisten vragen hoe zij operaties uitvoeren of onderzoeken doen? En wil je zien welke ontwikkelingen er zijn in de zorg? Bezoek dan het Amphia Ziekenhuis in Breda op deze open dag.

Amphia, Molengracht 21, Breda

zondag 3 juni
Open tuinendag in Gilze

Er zijn veel mooie tuinen te bekijken in Gilze, Hulten en Molenschot. 

zaterdag 9 juni
14:00
23:30
Wielerweekend Gilze

Op 9 en 10 juni vindt in Gilze één van de grootste wielerevenementen van Brabant plaats. Op zaterdag wordt het evenement geopend met een ploegentijdrit voor recreanten en wedstrijdteams. Vervolgens wordt op zondag een overvol programma voorgeschoteld met het criterium Hart van Gilze, een Dikke Banden Race en als sportief hoogtepunt, de klassieker Midden-Brabant Poort Omloop met een sterk, professioneel en internationaal deelnemersveld.

Locatie: Bisschop de Vetplein, Gilze

vrijdag 6 juli
14:00
23:30
Breda Live - Twee dagen feest

Met dit programma haalt Breda Live de absolute top naar het Chasséveld op 6 en 7 juli. Het hele weekend kun je genieten van Hardwell, Kensington, Guus Meeuwis, Anouk, Chef’Special, Ronnie Flex en André Hazes kan het niet anders dan een knalfeest worden op Breda Live! 

Lees meer
zaterdag 7 juli
17:00
00:00
Midzomernachtfair in Baarle-Nassau

Een gezellige avond tijdens de midzomernachtfair in Baarle-Nassau.

vrijdag 20 juli
12:00
00:00
Tilburgse kermis

Tien dagen lang ritjes in attracties maken, je volstoppen met heerlijk kermiseten en natuurlijk een biertje pakken. De Tilburgse kermis neemt de binnenstad over en zorgt tien dagen lang voor top vermaak. Er zijn maar liefst 230 attracties! De kermis is zo’n 3 kilometer lang en staat in het centrum van de stad. In de Amstel Bierhal treden tien dagen lang Hollandse artiesten op.

Tijden verschillen per dag

Alles over de kermis
maandag 23 juli
12:00
04:00
Roze maandag

Roze Maandag is de afgelopen jarenr uitgegroeid tot één van de grootste homo-emancipatie en -integratie evenementen van Nederland en heeft een uniek karakter. Tijdens Roze Maandag staat de hele Tilburgse binnenstad in het teken van feest.

Het is een organisch evenement, dat niet georganiseerd wordt door één partij, het heeft niet één ingang en je hoeft er geen entree te betalen.

 

Meer over roze maandag
zondag 29 juli
Breda in Concert

Breda in Concert is hét Nederlandstalige muziekfestival van Brabant dat plaatsvindt op het Chasséveld in het centrum van Breda. 

Op 19 April start de Early bird actie & wordt de line up bekend gemaakt.

Het evenement is toegankelijk voor jong en oud vanaf 16 jaar(!).

Meer info en kaartverkoop
woensdag 1 augustus
10:00
00:00
De Acht van Chaam

Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd. Een evenement dat je niet wilt missen! Met vele proffietsers! Voorafgaand aan de Acht van Chaam vindt op dinsdagavond de Nacht van Chaam plaats, met de hele nacht DJ’s, bands en optredens!

Tijdens de 80-ste Acht van Chaam wordt het WK voor Militairen verreden met op maandag 30 julieen ploegentijdrit en op woensdag 1 augustus een wegwedstrijd

Koop vast je ticket online
woensdag 15 augustus
10:00
00:00
De Braderie Ginneken

Van 15 t/m 19 augustus bruist de wijk Ginneken van de feestelijkheden. Jaarmarkt, straattheater, kunstmarkt, Plein Air aan de Mark, brakkenbraderie, kunst-, hobby- en curiosamarkt en alle dagen live muziek.

Tijdens De Braderie is het ook kermis in het Ginneken.

 

Locatie: Raadhuisstraat Ginnekenweg, Ginnekenmarkt Breda

zaterdag 25 augustus
09:00
00:00
Aangespannen dag Gilze

TIjdens dit evenement rijden menners met hun aanspanningen een vaardigheidsproef, een wegtraject en diverse hindernissen. Verder is er entertainmaint zoals de Altenafair, diverse shows en een kinderdorp.

Lees er meer over
zaterdag 15 september
14:00
23:00
Breda Barst

Breda Barst is het laatste grote popfestival in de open lucht van het zomerseizoen in Nederland. 
Breda Barst wordt gevierd met twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, spectaculaire performances, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten.

Bekijk de optredens
vrijdag 21 september
Bourgondisch Breda

Breda krijgt deze nazomer van 21 t/m 30 september een Bourgondische Week, waarin de hele stad in het teken staat van lekker eten en drinken.

 

Tijdens Bourgondisch Breda kun je bij meer dan 100 restaurants eten met een aantrekkelijke korting, culinaire routes lopen of deelnemen aan verschillende workshops en activiteiten.

Meer info
zaterdag 29 september
10:00
17:00
Stripfestival Breda

Breda is op 29en 30 september weer stripstad! Stripbeurs, meet and greets met (inter)nationale striptekenaars (o.a. Jose-Luis Munuera, Eric Herenguel en Giulio De Vita) etc. Met de aanwezigheid van ca 200 striptekenaars uit binnen- en buienland mag Stripfestival Breda zich tot de grootste van Europa rekenen. 

 

Chassétheater, Claudiusprinsenlaan 8, Breda

 

Meer info en tickets
zondag 7 oktober
Singelloop Breda

De Singelloop Breda is een top-loopevenement waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De duizenden toeschouwers en de vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Singelloop Breda de gezelligste loop van Nederland. Lopers kunnen deelnemen aan de 5 km, 10 km, halve marathon, bedrijvenloop of familieloop.

Meer info en inschrijven
vrijdag 1 maart
Carnaval vieren in Breda

Tijdens carnaval wordt gedurende vier dagen in kroegen, feestzalen en op straat feest gevierd. Er zijn volop carnavalsconcerten, carnavalsbals en optochten.

Het motto van 2019 is 'Da ziede zo.

Programma Carnaval in Breda
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
085-0400 700
Bel mij terug:
RCN De Flaasbloem
Flaasdijk 1, 4861 RC Chaam
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail
Wij maken gebruik van cookies. Door verder te browsen op onze website stem je daarmee in. Lees ons cookiebeleid.