Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Evenementen Leuke evenementen in Brabant

Het hele jaar door worden er in de omgeving van RCN de de Flaasbloem vele leuke en bekende evenementen georganiseerd. Hieronder vind je de evenementen in Brabant in de buurt van ons park op een rijtje.

Evenementen in de buurt
van RCN de Flaasbloem
zondag 30 juni
10:00
14:00
Garageverkoop Den Brabander - Chaam

Ongeveer 25 garages doen mee met de garagesale.
Locatie: wijk den Brabander, o.a. Baroniestraat en Heerebeemd.

zondag 30 juni
11:00
17:00
Marché Hoezee - creatieve markt

Marché Hoezee is een kleinschalige, creatieve en bijzondere markt, met prachtige producten. Een plek om te blijven hangen met een drankje of wat lekkers. Een heerlijke plek om samen te komen. Marché Hoezee is niet 'gewoon een markt', maar een markt mét! Met aandacht, met humor, met inhoud en met een randprogrammering. Oren en ogen krijgen de kost en er valt altijd wat te leren. Bij Marché Hoezee wordt kennis gedeeld. Ambacht staat namelijk hoog in het vaandel.

 

Locatie: St. Janstraat en het binnenplein van Nieuwe Veste in Breda

zaterdag 6 juli
18:00
23:30
Midzomernachtfair in Baarle-Nassau

Een gezellige avond tijdens de midzomernachtfair in Baarle-Nassau.

zondag 7 juli
10:00
17:00
Jaarmarkt Alphen

Jaarmarkt met 100-150 kramen in het sfeervolle dorp in de gemeente Alphen-Chaam.

 

Locatie: Engelbertstraat in Alphen

dinsdag 16 juli
19:00
23:00
Palm parkies - Muziek in het Valkenbergpark - Breda

Mooier kan de zomer niet beginnen! Wie aan de Wild Romance denkt, die denkt in eerste instantie natuurlijk aan die gouden periode van eind jaren zeventig en begin jaren tachtig. Herman Brood en his Wild Romance groeiden uit tot rockstars zoals Nederland nog nooit had gekend! Verwacht een combinatie van echte rockclassic’s en nieuw werk van Wild Romance. Deze levende legendes moet je dus zeker hebben gezien! Daarom al meteen een stipte afspraak op 16 juli in het parkie deze zomer!

 

Waar: Stadspark Valkenberg, JF Kennedylaan, Breda
Openingsuren: 19u – 23u
Picknickpodium: 19u30 – 22u30
Hoofdprogramma: 20u15 – 22u30

Meer informatie
dinsdag 30 juli
19:00
23:00
Palm parkies - Muziek in het Valkenbergpark - Breda

Met hun hits zoals ‘Dance, the war is over’ en ‘Sky on Fire’ zetten Handsome Poets vorig jaar het parkie op zijn kop! Meer dan genoeg redenen dus om de heren terug te vragen voor een rondje PALM Parkies! En jawel in de week van 29 juli zijn ze de hele week van ons :-). Met inmiddels meer dan 500 optredens op de teller en met hun dansbare grooves, de frisse eighties sounds, de positieve vibes, brengen de Handsome Poets een super energieke show! Wist je dat in hun volgepropte prijzenkast zelfs een award voor best geklede band staat te blinken?

 

Waar: Stadspark Valkenberg, JF Kennedylaan, Breda

Openingsuren: 19u – 23u
Picknickpodium: 19u30 – 22u30
Hoofdprogramma: 20u15 – 22u30

Meer informatie
woensdag 31 juli
10:00
21:00
De Acht van Chaam

Nederlands oudste internationale wielerwedstrijd. Een evenement dat je niet wilt missen! Met vele proffietsers! Voorafgaand aan de Acht van Chaam vindt op dinsdagavond de Nacht van Chaam plaats, met de hele nacht DJ’s, bands en optredens!

Programma:

10.00 uur nieuwelingen jongens 40 km

10.01 uur nieuwelingen meisjes/junior vrouwen 36 km

11.30 uur amateurs A of sportklasse 60 km

11.31 uur junioren 60 km

13.15 uur Elite mannen/Beloften 80 km

15.30 uur funklasse 45 min.

16.45 uur Elite vrouwen 60 km

18.45 uur profs

Meer info en tickets
zaterdag 3 augustus
Boerendag Rijsbergen

De Boerendag in Rijsbergen is een gezellig dagje uit voor het gehele gezin. Een dag bruisend van nostalgie, spectaculaire demonstraties en optredens, veel paarden, schapen en pony’s. Het boerenleven van 60 jaar geleden komt elk jaar in Rijsbergen opnieuw tot leven op de eerste zaterdag van augustus.

Klik voor meer informatie
zaterdag 3 augustus
15:30
21:00
Baarle proeft

Eten, drinken en muziek op het St. Annaplein in een ambiance voor de hele familie. Tijdens Baarle Proeft kun je twee dagen lang genieten van lokale Belgische en Nederlandse keukens tegen zeer vriendelijke prijzen. Kinderen hebben hun eigen speelhoek zodat de ouders rustig en lekker bourgondisch Baarle kunnen proeven!

Baarle Proeft vindt plaats op zaterdag 3 augustus van 15.30 tot 23.30 uur en op zondag 4 augustus van 12.00 tot 21.00 uur.

zondag 4 augustus
11:00
17:00
Swan Market in Breda

Swan Market is een platform voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Dit uit zich in een lifestyle markt waar een erg divers creatief aanbod te vinden is. Handgemaakte sieraden, accessoires, fashion, vintage, kids items, betaalbare kunst en toffe interieur items worden aangeboden door de creatieve deelnemers van Swan Market. Naast al het shop-plezier word je verwend met (h)eerlijke eten & drinken, aangeboden door authentieke food trucks en live muziek van opkomende tot gerenommeerde artiesten. Verder is er ook genoeg leuks te doen voor de kleine Swanners!

 

De toegang is gratis.

De Swan Market is goed te bereiken, zo is er een bushalte en is het parkeren gratis. Tevens is er een pinautomaat beschikbaar.
Adres: Breepark, Bavelseparklaan in Breda

dinsdag 6 augustus
19:00
23:00
Palm parkies - Muziek in het Valkenbergpark - Breda

De jongens noemen zichzelf een good old fashioned rock band uit Brabant. Nou wij noemen het eerder klassemuzikanten die beschikken over een bewezen talent. De voorbije maanden veroverde ze met hun Tom Petty tribute het clubcircuit. En frontman Dave Vermeulen gooide ooit hoge ogen in de The Voice. Nu brengt hij met zijn band niet alleen een gezonde dosis Rock & Roll. Op hun laatste album Around The Bend is ook meer Southern Rock en Americana te horen. Dat worden een vette bluesrock avonden met Voltage!

 

Waar: Stadspark Valkenberg, JF Kennedylaan, Breda
Openingsuren: 19u – 23u
Picknickpodium: 19u30 – 22u30
Hoofdprogramma: 20u15 – 22u30

Meer informatie
woensdag 14 augustus
Kermis in het Ginneken - Breda

De kermis vindt op het Schoolakkerplein en de Viandenlaan plaats.

zondag 18 augustus
20:00
00:00
Kaarskens processie - Baarle

Zo uitbundig als sommige evenementen kunnen zijn, zo ingetogen mooi is de Kaarskensprocessie. In de avond, wanneer de straatlantaarns gedoofd zijn en het pikdonker is in de straten, trekt eens per jaar een lange processie door het centrum van Baarle. Op deze avond zijn de terrassen vol en heerst er een aparte, gezellige sfeer voor jong en oud.
Om 20.00 uur is er een plechtige eucharistieviering in de St. Remigiuskerk van Baarle-Hertog , waarna rond 21.00 uur de processie door de straten van Baarle-Hertog en Nassau trekt.

dinsdag 20 augustus
19:00
23:00
Palm parkies - Muziek in het Valkenbergpark - Breda

Postmen is een unieke sound, gecreëerd door rapper, schrijver en producer Remon Stotijn a.k.a. The Anonymous Mis. Wie kent het legendarische album ‘Documents’ eigenlijk niet? Remon heeft er al vele muziekprijzen mee gewonnen (Grote Popprijs en Gouden Harp). En hij wordt gezien als een van de belangrijkste personen in de grondvesting van de hiphop en reggae cultuur in Nederland. Postmen is op alle grote festivals in binnen- en buitenland gezien en nu dus ook op PALM Parkies! Yes Postmen!

 

Waar: Stadspark Valkenberg, JF Kennedylaan, Breda
Openingsuren: 19u – 23u
Picknickpodium: 19u30 – 22u30
Voorprogramma: 20u – 20u45 
Hoofdprogramma: 21u – 22u30

Meer informatie
zaterdag 24 augustus
Kermis in Ulvenhout

De kermis vindt plaats tussen de Dorpstraat en Mouterijstraat.

zaterdag 24 augustus
09:00
00:00
Aangespannen dag Gilze

Aangespannen Dag houdt in dat menners met hun aanspanningen een vaardigheidsproef met kegels rijden, vervolgens een wegtraject en tot slot terug komen op het terrein voor diverse hindernissen, waaronder een spectaculaire waterbak. Alle hindernissen zijn te zien vanaf het hoofdterrein.

Tijdens de aangespannen dag rijden op zaterdag de jonge en nieuwe aanspanningen plus de kinderrubriek en op zondag de gevorderden, waaronder enkele lokale favorieten.

Sinds 2016 zijn er punten te verdienen voor de Brabantse Men Competitie.

De aangespannen dag wordt verreden op het terrein tussen de Alphensebaan en de Nieuwe Maastrichtsebaan in Gilze, in buurtschap Altena.

Ook wordt hier ieder jaar de Altena-Fair opgezet, een groot “strodorp” met vele kramen, (kinder-)activiteiten en demonstraties van ambachten, zoals een hoefsmid.

Een gezellige dag voor jong en oud, ook voor mensen die niet bekend zijn met de paardensport.  U kunt gratis parkeren en ook de toegang is gratis.

zaterdag 14 september
Open Monumentendag 2019

Elk jaar in het tweede weekend van september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de vele activiteiten die georganiseerd worden. 

Open Monumentendag 2019 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september. Het landelijke thema voor 2019 is Plekken van plezier.

Klik hier voor meer informatie
zaterdag 14 september
10:00
17:00
Stripfestival Breda 2019

Breda is op 14 en 15 september weer stripstad! Stripbeurs, meet and greets met (inter)nationale striptekenaars (waaronder, etc. Met de aanwezigheid van ca 200 striptekenaars uit binnen- en buitenland mag Stripfestival Breda zich tot de grootste van Europa rekenen. 

 

Kinderen t/m 16 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene. Early bird tickets te verkrijgen tot 1 juli voor het weekend €12,50 en een dagticket kost €6,50.

Locatie: Chassétheater, Claudiusprinsenlaan 8, Breda

Meer info en tickets
zaterdag 14 september
14:00
23:00
Breda Barst

Breda Barst is het laatste grote popfestival in de open lucht van het zomerseizoen in Nederland. 
Breda Barst wordt gevierd met twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance. Maar je vindt er ook straattheater, film, spectaculaire performances, kunstzinnige acts, een markt en kinderactiviteiten.

Bekijk de optredens
zaterdag 21 september
12:00
23:00
Kermis in Alphen

De kermis vindt plaats van zaterdag 21 september tot en met dinsdag 24 september.

zaterdag 5 oktober
MTB Kids Clinic

Op zaterdag is er de MTB Kids Clinic. Deelname is gratis, aanmelden via mtbchaam@gmail.com is vereist.

Meer informatie
zondag 6 oktober
Singelloop Breda

De Singelloop Breda is een top-loopevenement waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De duizenden toeschouwers en de vele muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Singelloop Breda de gezelligste loop van Nederland. Lopers kunnen deelnemen aan de 5 km, 10 km, halve marathon, bedrijvenloop of familieloop.

Meer info en inschrijven
zondag 6 oktober
07:30
00:00
MTB Challenge

Drie sterren MTB tocht ten bate van het goede doel. De tocht is door de NTFU beoordeeld met 3 sterren.

Start en Finish vanaf RCN de Flaasbloem. Alle liefhebbers zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

 • gratis deelname tot 16 jaar
 • gratis bewaakte fietsenstalling
 • duidelijk uitgepijlde routes van 30, 43, 55 en 80 km
 • 3 uitgebreide pauzeplaatsen
 • gratis reparatiedienst
 • ophaaldienst bij onherstelbare pech
 • gratis douches en toiletten
 • gratis pannenkoek na afloop
 • mogelijkheid tot overnachten op RCN de Flaasbloem
 • gratis professionele foto’s
 • Gratis kids /familyride op zondag om 11:00 voor kinderen tussen 6-12 jaar
 • INschrijfgeld 6,-
 • MTB vriendelijke wasstraat met bronwater
Meer informatie
vrijdag 18 oktober
Kermis in Breda

De kermis vindt plaats van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 27 oktober op het Chasséveld.

zondag 27 oktober
08:00
17:00
Herfsttocht - wandeltocht

Deze wandeltocht start vanaf De Schakel, Kerkstraat 104 in Gilze.

Starttijd:          

40 km                 8.00 –   9.30 uur                      

30 km                 8.00 – 10.00 uur  

20 km                 8.30 – 12.30 uur

7-10-15 km        8.30 – 13.00 uur  

 

Op de dag zelf kun je jezelf aanmelden, de kosten bedragen €2,50.

Klik hier voor meer informatie
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 - 21.00 uur en in het weekend van 9.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Flaasbloem
Flaasdijk 1,4861 RCChaam
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 1 werkdag Stuur een e-mail