Veilig op vakantie naar Duitsland

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Duitsland dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Duitse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Zo proberen wij voor iedereen, gasten en medewerkers, een zo veilig mogelijke plek te behouden waar nog steeds genoten kan worden van een heerlijke vakantie. Sterker nog, de rust en de ruimte die je op een RCN Camping in Duitsland ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

 • Het reisadvies voor Duitsland staat op groen. 
  Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Duitsland, volledig zijn ingeënt, of een
  recente negatieve PCR-test of antigene test kunnen laten zien.

  ANWB heeft alle geldende maatregelen in Duitsland overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.
    

 

Vakantie boeken zonder problemen!

Je hebt natuurlijk waanzinnig veel zin om dit jaar eindelijk weer op vakantie te gaan. Maar, de huidige omstandigheden houden je tegen om daadwerkelijk te boeken. Of dat nu binnen of buiten Nederland is. Dat snappen wij heel goed. Daarom heeft RCN haar annuleringsvoorwaarden versoepeld. Op die manier kun je tóch alvast zorgeloos naar je vakantie uitkijken!

Zolang de autoriteiten code oranje of rood afgeven voor jouw bestemming heb je
op ieder moment de mogelijkheid om kosteloos te annuleren. Ook als jouw verblijf pas over 2 of 3 maanden is.  Lees hieronder de voorwaarden.

 

Bijgewerkt op 23 september 2022

Kosteloos annuleren

Ik woon in Nederland en heb een verblijf geboekt of wil boeken op een RCN camping in Duitsland

 • Als de kleurcode van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen) geel of groen voor Duitsland is, maar Duitsland eist dat ik bij aankomst eerst in quarantaine moet ondanks een negatieve PCR-test of volledige vaccinatie, kan ik dan ook kosteloos annuleren?
  Indien je op het moment van aankomst quarentaineplichtig bent kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.

 

 • Ik wil een verblijf boeken, maar momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Wat als dat nog steeds van kracht is tijdens mijn verblijfperiode?
  Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.

 • Momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Mijn verblijf is pas over enkele weken/maanden, maar ik wil mijn verblijf toch nu al annuleren. Kan dat?
  Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.
 • Ik heb een verblijf geboekt en aanbetaald met een voucher en nu wil ik mijn verblijf annuleren i.v.m. code oranje/rood. Kan dat?
  Dat kan, Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt dan je oorspronkelijke voucher met die voorwaarden weer terug. (En bij uitbetaling worden evt annuleringskosten van 2020 boeking verrekend). Indien het aanbetalingsbedrag hoger is, wordt het verschil ertussen teruggestort.

 • Tijdens mijn verblijf verandert het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar code oranje of rood. Wat nu?
  Je kunt kosteloos omboeken naar een ander RCN park of je ontvangt je ontvangt voor het resterende deel van het verblijf dat je niet genoten hebt, je geld retour.

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN heeft getroffen voor een vakantie in Duitsland

 • Op diverse plaatsen hangen informatieposters. We verzoeken gasten dringend deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.
 • Alle gasten worden  verzocht gepaste afstand (1,5 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN.
 • Het terras en de brasserie zijn geopend en er is mogelijkheid tot afhalen. Zie de actuele openingstijden in de RCN-app.
 • De speeltuinen zijn geopend. 
 • We hebben extra hygiëne instructies gegeven aan onze medewerkers en extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.

 

Alle informatie over je verblijf in deze periode per park: 

Hier vind je alle nuttige informatie over je aankomst op het park, de faciliteiten en maatregelen, maar ook kampeer- en verhuurinformatie.

Kamperen of een accommodatie huren?
 • RCN wordt aanbevolen met een 8.5
 • Onze volledige winstuitkering gaat naar goede doelen
 • Onvergetelijk voor jong en oud