Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal

Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Zo proberen wij voor iedereen, gasten en medewerkers, een zo veilig mogelijke plek te behouden waar nog steeds genoten kan worden van een heerlijke vakantie. Sterker nog, de rust en de ruimte die je op een RCN Vakantiepark in Frankrijk ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

 

Nu al je plekje willen reserveren op een van onze parken in Frankrijk of Duitsland, maar tegelijk ook nog wat onzeker over een vakantie in het buitenland? Geen probleem. Tot 1 april kan je nog kosteloos annuleren dankzij onze gunstige annuleringsvoorwaarden!

 

  • Het reisadvies voor Frankrijk staat op geel. 
  • De maatregelen vanuit  Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
    vallen ook niet onder inreisrestricties.
    Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, of een
    recente negatieve PCR-test of antigene test laten zien.  

 

Maatregelen 

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij alle ontspannings- en culturele gelegenheden (pretparken, dierentuinen, zwembaden, grote lokale evenementen)

Toegang op vertoon van pass-sanitaire bij cafés, restaurants (inclusief terrassen), winkelcentra, ziekenhuizen,  medische en sociale instellingen, alsook tot vliegtuig-, trein- en busreizen voor langeafstandsreizen. 

Campings moeten de gasten  vanaf 12 jaar  bij aankomst vragen om de Pass-sanitaire, maar vervolgens hoeven we gedurende de rest van het verblijf op het park niet meer te controleren. Dit is ongeacht de duur van het verblijf. Dus op het park is geen tussentijdse controle nodig bij een bezoek aan het zwembad, bar, restaurant en terras

 

 

 

 

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Je bent volledig gevaccineerd en kunt dit aantonen via een vaccinatiebewijs.

- Via een negatieve corona-test (PCR-test of antigene test), max 24 uur oud voor grensverkeer en 72 uur oud voor aankomst park.

- COVID gehad en een immuunverklaring tussen de 11 dagen en 6 maanden oud.

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

ANWB heeft alle geldende maatregelen in Frankrijk overzichtelijk op een rij gezet, klik hier.

 

Bijgewerkt op 12 december 2021

Kosteloos annuleren

Ik woon in Nederland en heb een verblijf geboekt of wil boeken op een RCN camping in Frankrijk

  • Als de kleurcode van het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen) geel of groen voor Frankrijk is, maar Frankrijk eist dat ik bij aankomst eerst in quarantaine moet ondanks een negatieve PCR-test of volledige vaccinatie, kan ik dan ook kosteloos annuleren?
    Nee, je kunt dan wel kosteloos omboeken naar een ander RCN park, indien er beschikbaarheid is. Wil je je vakantie annuleren, dan  ontvang je voor het aanbetaalde bedrag een voucher die tot eind 2022 geldig is.

 

  • Ik wil een verblijf boeken, maar momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Wat als dat nog steeds van kracht is tijdens mijn verblijfperiode?
    Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.

  • Momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Mijn verblijf is pas over enkele weken/maanden, maar ik wil mijn verblijf toch nu al annuleren. Kan dat?
    Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.
  • Ik heb een verblijf geboekt en aanbetaald met een voucher en nu wil ik mijn verblijf annuleren i.v.m. code oranje/rood. Kan dat?
    Dat kan, Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt dan je oorspronkelijke voucher met die voorwaarden weer terug. (En bij uitbetaling worden evt annuleringskosten van 2020 boeking verrekend). Indien het aanbetalingsbedrag hoger is, wordt het verschil ertussen teruggestort.

  • Tijdens mijn verblijf verandert het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar code oranje of rood. Wat nu?
    Je kunt kosteloos omboeken naar een ander RCN park of je ontvangt je ontvangt voor het resterende deel van het verblijf dat je niet genoten hebt, je geld retour.

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN heeft getroffen voor een vakantie in Frankrijk

Op diverse plaatsen hangen informatieposters. We verzoeken gasten dringend deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.

  • Alle gasten worden dringend verzocht gepaste afstand (1 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN. 
  • Mondkapjes zijn verplicht vanaf 11 jaar in het openbaar vervoer en alle afgesloten ruimtes. Mogelijk moet je in het centrum van de grote Franse steden ook buiten een mondkapje dragen.  
  • Het terras en de brasserie zijn volgens de geldende maatregelen geopend. 
  • De speeltuinen zijn geopend. Ook hier geldt de afstand maatregel.
  • Buitenzwembaden zijn geopend.

  • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden, rekening houdend met de richtlijnen van de bevoegde autoriteiten.
  • Handgel is verkrijgbaar bij de ingang van elk van onze gebouwen.
  • Bij de receptie en kassa's zijn schermen van plexiglas geplaatst.
  • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
  • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.
Kamperen of een accommodatie huren?
Contactgegevens
Wij zijn aanwezig Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer. Tip: voor een kortere wachttijd raden wij je aan op werkdagen te bellen tussen 13:00 en 16:00 Veelgestelde vragen? Bekijk onze FAQ
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Stuur een e-mail
Binnen 24 uur krijg je van ons een reactie. Stuur een e-mail