Veilig op vakantie naar Frankrijk

Alle informatie over je verblijf in deze periode

Kom je op vakantie bij RCN in Frankrijk dan houden wij de richtlijnen en adviezen van de Franse overheidsinstanties aan en volgen wij deze ook op de voet, zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Zo proberen wij voor iedereen, gasten en medewerkers, een zo veilig mogelijke plek te behouden waar nog steeds genoten kan worden van een heerlijke vakantie. Sterker nog, de rust en de ruimte die je op een RCN Vakantiepark in Frankrijk ervaart, maken het juist een ideale bestemming.

 

 • Het reisadvies voor Frankrijk staat op groen. 
 • De maatregelen vanuit  Frankrijk (*pass-sanitaire = het Digitale Corona Certificaat)
  vallen ook niet onder inreisrestricties.
  Wel moet je, als je op vakantie gaat naar Frankrijk, volledig zijn ingeënt, of een
  recente negatieve PCR-test of antigene test kunnen laten zien.  

*  Wat is de pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat

De eisen van het Corona bewijs in Frankrijk kunnen afwijken van de eisen in Nederland. Bekijk hier de huidige eisen in Frankrijk.

Hoe toon ik mijn pass-sanitaire/Digitale Corona Certificaat:

- Download de CoronaCheck-app.

- Upload jouw Corona bewijs (zie bovenstaande opties).

- De app zet het Corona bewijs om in een QR code ofwel het Digitale Corona Certificaat. Zowel voor nationaal als internationaal gebruik.

 

Bijgewerkt op 23 september 2022

Kosteloos annuleren

Ik woon in Nederland en heb een verblijf geboekt of wil boeken op een RCN camping in Frankrijk

 • Ik wil een verblijf boeken, maar momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Wat als dat nog steeds van kracht is tijdens mijn verblijfperiode?
  Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is, conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen of diplomatie.belgium.be/nl), kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.

 • Momenteel geldt er een code oranje voor buitenlandse reizen. Mijn verblijf is pas over enkele weken/maanden, maar ik wil mijn verblijf toch nu al annuleren. Kan dat?
  Indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen of diplomatie.belgium.be/nl),  kun je je verblijf kosteloos annuleren. Je ontvangt het gehele aanbetalingsbedrag binnen twee weken teruggestort op je rekening. Uiteraard kun je ook kosteloos omboeken naar een RCN park in Nederland of een ander land. Komt dit boekingsbedrag lager uit, dan ontvang je het verschil terug.

 • Ik heb een verblijf geboekt en aanbetaald met een voucher en nu wil ik mijn verblijf annuleren i.v.m. code oranje/rood. Kan dat?
  Dat kan, indien op de dag van de annuleringsaanvraag code oranje of rood voor dat betreffende land van kracht is conform het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken (www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen of diplomatie.belgium.be/nl),  kun je je verblijf kosteloos annuleren. 

 • Tijdens mijn verblijf verandert het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar code oranje of rood. Wat nu?
  Je kunt kosteloos omboeken naar een ander RCN park of je ontvangt voor het resterende deel van het verblijf dat je niet genoten hebt, je geld retour.

Een veilige vakantie voor gast en medewerker

De maatregelen die RCN heeft getroffen voor een vakantie in Frankrijk

Op diverse plaatsen hangen informatieposters. We verzoeken gasten dringend deze aanwijzingen ter plaatse op te volgen.

 • Alle gasten worden verzocht gepaste afstand (1 meter) te houden tot andere gasten en de medewerkers van RCN.   
 • Het terras en de brasserie zijn geopend. 
 • De speeltuinen zijn geopend. 
 • Buitenzwembaden zijn geopend.

 • In de maanden juli en augustus wordt er een recreatieprogramma aangeboden.
 • We hebben extra hygiëne maatregelen genomen rondom schoonmaak. Gemeenschappelijke ruimtes worden meerdere keren per dag gedesinfecteerd.
 • Medewerkers zijn alleen aan het werk indien zij in goede gezondheid verkeren.
Kamperen of een accommodatie huren?
 • RCN wordt aanbevolen met een 8.5
 • Onze volledige winstuitkering gaat naar goede doelen
 • Onvergetelijk voor jong en oud