Reserveer direct je tafel
#Dubbele glimlach
RCN_DubbeleGlimlach_Gezinnen_01

Op vakantie met een dubbele glimlach

Met jouw RCN-vakantie steun je mensen voor wie een vakantie niet zo vanzelfsprekend is.
Jij een glimlach, zij een glimlach.

Lees ons verhaal
RCN de Roggeberg
Vakantie vol avontuur
RCN de Roggeberg | Appelscha | Friesland

Fietsen in Friesland

Ontdek de mooiste plekjes in de omgeving

De mooiste plekjes in Friesland ontdek je op de fiets. Hieronder staan een aantal mooie routes voor je uitgestippeld. Liever zelf een route uitstippelen? Dat kan met de ANWB Knooppuntenkaart die te koop is op de receptie. Ook online kun je je route zelf uitstippelen via de ANWB Fietsknooppuntenplanner. 

Uitgestippelde fietsroutes

In provincie Friesland

  • Fiets langs de mooiste stilteplek van Nederland deze route van 47 km gaat door het nationaal park Drents-Fries Wold. Dit het grootste en stilste natuurgebied van Nederland. Op 300 m van knooppunt 35 ligt het Museum Valse Kunst, leuk voor een tussenstop.
  • Fietsroute rond Oosterwolde. Deze tocht is maar liefst 100 km lang! Dit is een route door een bijzonder stuk van Friesland. Je komt langs diverse dorpen als Oldeberkoop, Jubbega, Appelscha en nog veel meer. In Noordwolde kun je even afstappen voor een lunch of een kop koffie.

  • Fietsroute “Op zoek naar Oude Willem”.  Het mooie brinkdorp Dwingeloo heeft een prachtige kerk, de Sint Nicolaaskerk. Leer het verhaal van ‘de juffer van Batinge’ kennen tijdens deze leuke fietstocht. Tijdens de tocht van 46 km lang kom je door Dwingeloo, Diever en Geeuwenbrug.

  • Fiets op de grens tussen Drenthe en Friesland en kom langs het 'gevangenisdorp' Veenhuizen. De route van 52 km start op enkele kilometers van het park.
  • Fietsroute van Appelscha naar Canada. Onder Appelscha ligt een bijzonder natuurgebied: het Aekingerbroek, een moerasgebied. Ook fiets je langs het Canadameer dat ook wel het Aekingermeer genoemd wordt.  De tocht is 31 km lang.

  • Of stel zelf je eigen fietsroute samen met de ANWB Fietsknooppuntenplanner vanaf RCN de Roggeberg.
Contactgegevens
Wij zijn momenteel niet bereikbaar Neem contact op met het Contact Center. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 09.00 - 21.00 uur en in het weekend van 09.00 - 18.00 uur bereikbaar op ons telefoonnummer.
Ik bel vanuit:
+31 85-0400 700
Bel mij terug:
RCN de Roggeberg
De Roggeberg 1, 8426 GK Appelscha
Stuur een e-mail
Antwoord binnen 2 werkdagen Stuur een e-mail